“Bunu siyaset konusu yapmanın bir mantığını görmüyorum”

 

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatının kömür denetimleri konusunda yaptığı eleştirileri cevaplarken Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksiyle ilgili de bilgi verdi.

Ülkede yaşanan olağanüstü durum içerisinde sudan şeylerle siyaset yapmanın mantıklı olmadığını söyleyen Özcan, “Bizim denetimlerimiz tam gaz devam ediyor. İddia ettikleri gibi denetimden kaçarak şehir içine girmiş olsa bile hangi apartmana ne zaman neyin girdiğini zaten biliyoruz. Oralardan kömür numuneleri alınıyor. Aldığımız numunelerin sonuçlarını İl Çevre Müdürlüğüne bildiriyoruz. Daha dün 2 tane numune sonucu gönderdim. Vatandaşlık görevi olarak görülen bir şey var ise bize bildirmelerini tavsiye ederim. Ama bunu siyaset konusu yapmanın bir mantığını görmüyorum.” diye konuştu.

O ZAMAN BELEDİYELERİ KAPATSINLAR

Denetimlerin Belediyeden alınıp Kaymakamlığa verilmesiyle ilgili eleştiriyi cevaplayan Özcan, “O zaman belediyeleri kapatsınlar. Biz zaten İl Çevre Müdürlüğünden yetki almışız. Burası Hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nı temsil eder. Bir konuda konuşuyorlarsa nereye dayandığını bilsinler.” dedi.

SİSTEM ŞU ŞEKİLDE İŞLER

Yapılan denetimlerin raporlarının apartman yöneticileri verilmesi ve uygun değil ise kömürü satan işletmelere de ceza kesilmesiyle ilgili söylenenleri cevaplayan Özcan, “Açıklamayı yapan kişiler galiba İl Mahalli Çevre Kurulunun kararlarını okumadan konuşuyorlar. Sistem şu şekilde işler. Kamyondan, satış noktalarından ya da apartmanlardan alınan numuneler ücreti satan firma tarafından ödenmek üzere analiz yaptırılır. Gelen analiz raporları firmaya ve Valiliğe bildirilir. Ondan sonra gereğini Valilik yapar. 2 sefer test numunesi istenebilir. Biri olumsuz gelirse 2. istenme hakkı vardır. O da olumsuz gelirse Valilik onun ruhsatını iptal eder ve verdiğini kömürleri toplattırma kararı alır.”

İŞİN TATLI KISMINA GELDİK

Geçici kabulün gerçekleşmesiyle, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinin etrafındaki inşaatı koruyan panoların kaldırılmaya başlandığını ifade eden Özcan, “Pazartesi günü kısmet olursa, doğalgaz altyapısının da döşemesini bir, iki, gün içerisinde bitirteceğim. Sonrasında çevre düzenlemesini yapmaya başlayacağız. Şu anda da dükkânların kiralama ihalesinin hazırlıkları devam ediyor. Odalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bundan sonra işin tatlı kısmına geldik.” şeklinde konuştu.