NAZAN KAPLAN

“1 AY İÇERİSİNDE DEVİR ALMIŞ OLACAĞIZ”

Keşan Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında aldıkları karar gereği Keşan Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinin işletme ihalesi hazırlıklarına devam ettiklerini söyleyen Mehmet Özcan, “Eylül sonu kesin kabulü yapılacaktı ama DSİ’den henüz bir heyet gelmedi. Onları bekliyoruz. Ekstradan bir takım masraflar yapıldı. Çökelti havuzlardan biri geçici kabulden sonra tankları su doldurulmasıyla 1 metre yükselmişti. Sonra 7-8 metre genişliğinde 3-4 metre derinliğinde drenaj hendekleri açıldı. Bunlar hesaplanacak ve kabulünü yapacağız. Tesisin kesin kabulü aşamasındayız. 1 ay içerinde devir almış olacağız. İki yıl içerisinde Cevizlik Deresi’nde canlı görmeye başlayacağız demiştik. Bir yıllık süreç içerisinde arıtmanın altında balık görmeye başladık. Ne kadar çevreci bir proje olduğu buradan belli. Ergene ne zaman bu hale gelecek? Biliyorsunuz Ergene’de bir tane canlı yok.” dedi.

“İŞLETME İHALESİNİN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ”

Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesisi profesyonel bir ekip işletecek. Bakanlığın belediyelerin işlettiği tesislerde problemler yaşandığı ve profesyonel işletmecilerin eline verilmesi yönünde tavsiyesi var. Buna uyduk. Bizim personelimiz yetişene kadar hizmet alımı yapacağız. 1 sene sonra ne olur onu bilemem ama kurumda devamlılık esas. Gözümüz keserse kendi personelimiz ile işleteceğiz. Tesisimiz çalışıyor ve 2012 Mayıs’ında DSİ ile yaptığımız protokole göre hareket ediyoruz. Devredildikten 30 yıl içerisinde DSİ’ye ödemesini yapacağız. Şu anda son aşamaya geldik. Bitti, çalıştırıyorlar ve devredecekler. Biz de çalıştırmak için aldığımız meclis kararı doğrultusunda 1 yıllık işletme ihalesinin hazırlıklarını yapıyoruz.” 

“MEYDAN DÜZENLEME PROJEMİZİ KARŞILIKLI FESHETTİK”

Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kamu yatırımlarının çok ciddi şekilde durduğunu ve İlbank’ın ekim ayı itibarıyla belediyeler alt ve üst yapı için kredi vermeyeceği haberini aldım. Hatta elinde mevcut ihalesi olan kamu kuruluşları, örneğin; 6 ay önce ihalesini yapmış, o günün fiyatlarıyla vermiş ve işe %20-40 zam gelmiş. Çok ciddi fiyat artışları nedeniyle firmalar batığa gidecek. Yatırımların şu anda karşılıklı olarak firmalar batmasınlar diye durdurulacağı bilgisini aldım. Biz de Meydan Düzenleme Projemizi karşılıklı feshettik. Müteahhit geldi ve işi söz konusu rakamlarla yapamayacağını söyledi. Kilitli taş ihalesini devam ettiriyoruz. Barınak projemiz devam ediyor. Bakanlıklar birleşti ve hakedişi kim ödeyecek sıkıntısı var. Müteahhit aşmaya çalışıyor. Ekonomik olarak çok ciddi bir dar boğazdayız. Belki de bütün kurumlar yatar duruma geçecek.”