AYŞİN SEÇİL GEZER

“KİMSENİN EMRİ İLE HAREKET EDECEK HALLERİ YOK”

Kent Konseyi belediye kanununa göre, belediye başkanının daveti üzerine, yasada nasıl kurulacağının belli olduğunu belirten Özcan, “Bu kurallar içinde kurulup, çalışmalarına başlarlar. Bunların belli periyotlar ile genel kurul yapmaları, yönetimini seçmeleri gibi şeyler yapılır. İçeride ne yaşandı bilmiyorum. Kendi aralarında oturup anlaşacaklar. Ben toplantılarına bile gitmedim. Kendileri özgür kaldılar. Bu sivil bir inisiyatif, yasa ile de tanımlanmış, kimsenin emri ile hareket edecek halleri de yok.” dedi.

“TESİSİN PROTOKOLÜNÜ BEN YAPTIM”

Hüseyin Boyalık’ın “Her ne kadar belediye ‘Atık su arıtma tesisini biz yaptık.’ dese de yaptıkları bir şey yok.” şeklinde sözlerinin hatırlatılması üzerine Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Atık su arıtma tesisi protokolünü ben yaptım, Hüseyin Boyalık yapmadı. DSİ ile yaptık. Ergene Havzasını kurtarma operasyonu kapsamında 2011 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile DSİ’ye görev verildi. Bu bağlamda Trakya’da 12 tane yerleşim alanına pis su arıtma tesisi yapmak da programa alındı. DSİ de bizi bu programın içine dahil etti. Altyapısı en hazır belediye olduğumuz için ikinci olarak da, önce Uzunköprü daha sonra da bizimle protokol yapıldı ve inşaatına başlandı. İller Bankasına yaptığımız bir proje kenara itildi, yeni proje hazırlandı. İl Bank ile yapmış olsaydık, 30 dönümlük bir alanı istimlak etmiştik. DSİ kendi taşkın kotalarını beğenmedi 30 dönüm daha ilave yapıldı. Daha modern bir tesis ama inşaat halinde. 2014’ün Şubat’ında sanıyorum temel atıldı. 2014’ün Aralık başlarında bitecekti. Sene 2017, 20 gün önce deneme çalışmalarına başlandı. Zemin etüdünden kaynaklanan bir sıkıntı yaşadılar. Bundan sonra ne olacak daha oda belli değil. Zemin etüdü ile ilgili çok ciddi bir sıkıntı yaşadık. Mahkeme tespitlerini falan da yaptırdım. İlave 4-5 milyon civarında masraf oldu. Kim karşılayacak bunu? Teknik olarak tesisin çalışma düzeni harika. Başından beri takip ettik. İstanbul’daki projesini alan firmaya gittik. Gayet modern bir biyolojik arıtma tesisi oluyor.”

“ATATÜRK BULVARININ ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI BİTİRMEK ÜZEREYİZ”

Asfalt yapım çalışmalarına başladıklarını dile getiren Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Atatürk Bulvarını daha önce yapacaktık. Ancak döşenen çelik boru hattında gaz kaçağı olmuş. Sonunda buldular ve şimdi asfaltlama çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Yakın zamanda da diğerlerine başlayacağız. Farklı şekilde kazılarak yapılacak asfaltlar.”