CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) yaklaşan 1 Kasım genel seçimlerine yönelik olarak Eski Adliye Binası’nda bulunan Keşan İlçe Başkanlığı’nda dün bir toplantı düzenledi. CHP İzmir Milletvekili ve adayı Özcan Purçu’nun da geldiği toplantıya; CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli,  CHP Edirne Milletvekili ve adayı Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne Milletvekili adayı Gürkan Güneser, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç, , kadın kolları, gençlik kolları ve CHP üyeleri katıldı.

GÜMÜLCİNELİ: YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSU İÇİNDEYİZ

Saat 11.45’te başlayan toplantının açış konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli yaptı. Gümülcineli, şunları söyledi: “1 Kasım genel seçimlerine yönelik yoğun bir çalışma temposu içinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugünkü çalışmamıza İzmir Milletvekilimiz Özcan Purçu bey de katıldı. Ona ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çelenk sunumundan sonra bugünkü programımızda Yeni Mescit Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde kahve ziyaretleri yapacağız.” şekline konuştu.

PURÇU: 1 KASIM GECESİ İKTİDAR OLACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu da Keşan’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek; “İnşallah 1 Kasım gecesi iktidar olacağız. Ülkenin durumu belli. Anlatmaya gerek yok. Hem iç politikada hem dış politikada büyük sıkıntılar söz konusu. Ülke eksiye doğru gidiyor. Tek çarenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu biliyoruz. 2 Kasım sabahı yeni bir güneşle uyanacağız. Hep beraber başaracağız. Davet için teşekkür ediyorum. Halkımıza gerçekleri anlatarak iktidar olacağız. Hizmetin nasıl olacağını CHP bu ülkeye gösterecek.” ifadelerini kullandı.

GAYTANCIOĞLU: AKP MİLLİ İRADEYE İPOTEK KOYDU

1 kişinin iradesizliği yüzünden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ipotek altına alındığını söyleyen CHP Edirne Milletvekili ve adayı Okan Gaytancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “5 ay önce göreve başladık. Yemin ettik. Bir sürü kanun teklifini beraberce imzaladık. Türkiye’deki 78 milyon insanı ilgilendiren tüm yasalar şu anda bekliyor. işçi, emekli, çiftçi, toplumun geniş kesimiyle ilgili yasa tekliflerimiz maalesef Türkiye’nin gündemine gelemiyor. Maalesef bir kişi ipotek koydu. Mart ayından beri TBMM görev yapmıyor. CHP olarak 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyaları dahil olmak üzere, emekliye iki maaş, çiftçiye ucuz mazot, askeri ücretin 1500 TL olması ve taşeronun kaldırılması gibi yasa tekliflerimiz meclis gündemine dahi gelememiştir. Meclis başkanı seçilmiştir ancak komisyonların çalıştırılması AKP tarafından engellenmiştir. Terörle ilgili CHP olarak meclisi göreve çağırıp araştırma önergesi verdik. Bu teklifi AKP ve MHP engellemiştir. Türkiye’deki milli iradeye AKP ipotek koymuştur. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim istiyor diye Pazar günü 51 milyon kişi sandığa gidecektir. Ama sandığa giderek Türk halkı cevabını Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih ederek verecektir. CHP bu dönemde tutarlı, bilinçli ve herkesle barışık bir politika izlemiştir ve bundan sonra da izleyecektir. Çünkü biz kurucu iradeyiz. Cumhuriyeti, bu devleti biz kurduk. Bu devletin hiçbir şekilde bir toprağına, bir vatandaşına zarar gelmesini istemeyiz. Pazar günü gereken cevap kendilerine verilecektir. 2 Kasım sabahı yeni bir güneş doğacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi güneşiyle bu ülke ısınacaktır.”

GÜNESER: SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Son olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Adayı Gürkan Güneser; “Öncelikle bizi kırmayarak gelen vekilimiz Özcan Purçu’ya teşekkür ediyorum. Katıldığı her ilde ciddi katkıları olan bir arkadaşımız. Bizler artık tek vücut olduk ve hiçbir şey düşünmeden çalışıyoruz. En önemlisi sandıklara sahip çıkmamız ve halkın sandıklara gitmesini sağlamamız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla iyi yol aldık. Edirne’de çok yüksek bir şansa sahibiz. Edirne’de gözlemlerime göre 3-0 olacak. İnşallah sandıktan çıkan sonuç da böyle olacak. Biz Edirne AKP’nin milletvekili çıkarmasına engel olacağız.” diyerek 1 Kasım’da Türkiye’de birinci parti olacaklarını söyledi.

Daha sonra partililer ve vekil adayları seçim çalışması yapmak için Yeni Mescit Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde kahve ziyaretlerinde bulundular.