Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için CHP’den belediye başkan aday adaylığını dün saat 16.00’da CHP Keşan İlçe Lokalinde düzenlediği toplantıyla açıkladı.

CHP Genel Merkezi’nin belirlediği adaylık başvuru süresi dün itibariyle sona erdi ve CHP’den Keşan Belediye Başkan Aday Adaylığına, açıklama sırasıyla Aladdin Öztürk, Şenol Yalı, Mustafa Bezbaş, Ufuk Kanışkan ve Mehmet Özcan olmak üzere 5 kişi başvurmuş oldu.

Toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Özcan’ın eşi Şengül Özcan, Belediye ve İl Genel Meclisi’nin bazı üyeleri ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

KOYUNCU: “BU PARTİ GÜNÜ GELİNCE HERKESE YER AÇAR, KOLTUK VERİR”


Özcan’ın aday adaylığı açıklamasında ilk olarak CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu bir konuşma yaparak, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki heyecanı, coşkuyu görüyorsunuz. Büyük bir aileyiz ve seçimlere hazırız. Keşan’da iktidarımızı devam ettireceğimizden hiçbir şüphem yok. Aday adaylığı açıklaması bugün son buluyor. Tabiî ki bu bizim parti takvimine göre. Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi de olacak. Orada bir başvuru olur olmaz bilmiyoruz. Fakat ben bu tarihten sonra tüm adayların ve partililerin mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalarını istiyorum. AKP’yi Keşan’da istemiyoruz. Keşan’a sokmayacağız, çalışacağız. Hiçbir zaman giremeyecekler. Tüm aday adayı olmuş arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sadece Belediye Başkan Aday Adayı arkadaşlara değil, tüm adaylara sesleniyorum. Partimizde yoğun bir başvuru var. ‘Sıralamada yer bulamadım, istediğim olmadı, listeye giremedim...’ Kimse bunlara takılmasın. Bu parti günü gelince yer açar, koltuk verir. Sıralamaya girememiş olsalar dahi aday gibi çalışsınlar. Burada olmayan partililerimizin adaymış gibi çalışmasını istiyorum. Bu birlikteliği sağladığımızda kimse önümüzde duramaz. Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a da şimdiden başarılar diliyorum.”

ÖZCAN: “PROJELERİMİZ AKŞAMDAN SABAHA OLUŞAN PROJELER DEĞİL”

Koyuncu’nun konuşmasından sonra sözü Mehmet Özcan alarak, şunları kaydetti: “Sayın İlçe Başkanım, Belediye Meclis üyelerim, İl Genel Meclis üyelerim, Gençlik Kollarımız ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler, hoş geldiniz. Şu anda partim adına 10. yılımı geçiriyorum. 2004’te kazandığımız gün gibi, 2009’da kazandığımız günkü gibi heyecanlıyım. Mesleğimi bırakıp partim adıma 26 Aralık 2003 tarihinde devlet memurluğumdan istifa edip başkan aday adaylığı için başvuruda bulundum. Kısmet oldu kazandık. Kısmet oldu 2. dönem de kazandık. Sizler ve bu enerjiniz sayesinde kazandık. Şu an mütevazı olmayacağım, Trakya’nın parlayan yıldızı bir belediyeyiz. Keşan Belediyesi’ni dışarının gözüyle görmenizi isterim. 60 milyonu aşkın bütçesiyle 500’ü aşkın çalışanıyla, şu anda da 60 milyonluk projeleri hayata geçirmesiyle önemli bir belediyeyiz. Projelerimiz akşamdan sabaha oluşan projeler değil. Yaptığımız projeleri kitapçık halinde sizlere sunduk. Bu projeleri broşürler halinde de sunacağız.

“YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR”

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Partililerime güveniyorum ve gücü de sizden alıyorum. Nemalı bir işe bulaşmadım. Küçücük bir şeyde ertesi sabah mahkemenin önüne çıktım. Bu ne ilk ne de son olacak. Ailemiz tehdit edilecek. Bunları ben yaşadım. İşin gerçeği bu. Duygu sömürüsü yapmak için bunları söylemiyorum. Yılmadım yılmayacağım. Sizin sevginiz ve desteğiniz olduğu sürece bizler burada sizler adına benim şahsımda CHP’nin kalesini yine koruyacağız. Çıtamızı 2009’un üzerine çıkaracağız. Bunu hep birlikte sizlerle birlikte yapacağız. Benim hayatımda kin diye bir şey yoktur. Kinle siyaset olmaz. Bugün 2 dönemdir CHP Keşan’ın belediye başkanıysam geçmişimdeki bütün belediye başkanlarıma sonsuz saygılarım vardır. Yalnız ben benim, diğerleri de diğerleridir. Taş yerinde ağırdır. Onlar dündü biz bugünüz. Bizden sonrakiler de yarını yaşayacaklar. Akıllı olup doğru projeler üretmeyi sürdüreceğiz. Kimsenin el atamadığı projelere özenle el attık. Hayata geçirmeye de devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemi ustalık dönemi olarak ifade ediyorum.  Ustalık dönemim için sizlerle başarıya bir daha varım. Hepimize ve partimize hayırlı olsun. Hiç kimsenin seçilme hakkına kimsenin dudak bükme hakkı yoktur. Bu bizim zenginliğimizdir. Diğer aday adayları ile hepimiz ayrı bir koldan çalışacağız. Genel merkezimiz hangi metodu gösterirse göstersin hiçbirinden vazgeçecek değiliz, çünkü biz partiliyiz. İster önseçim ister diğer metodlar, hepsine hazırız. Önemli olan partimizin kalesini koruması.” şeklinde konuştu.


Mehmet Özcan, daha sonra belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru formunu CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu’ya teslim etti.

Özcan açıklamasının sonunda Uzunköprü yolunda trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Kalender Ayhan ile Seymen Saygı ve İbrahim Saygı’ya Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.

Mehmet Özcan CHP Keşan İlçe Lokalinden ayrılırken, bazı partililer Özcan’a sevgi gösterisinde bulundu ve önünü keserek slogan attı. Bu arada İnönü Caddesindeki trafik kısa bir süreliğinde durdu. Burada bulunan gruba Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Az kaldı. 30 Mart’ta yine bu birliktelikle partimizin sloganlarını atacağız. Bayrağımızı hep birlikte taşıyacağız. Nisan’ın 1’i itibarıyla 3. döneme el ele hep birlikte gideceğiz. Bundan sonra seçimlere daha var. Belediyemizde görevimizi aynı tempoda sürdüreceğiz. Aday adaylığı açıklamama katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra sıra mitinglerde.”

KİTAPÇIK DAĞITILDI

Öte yandan, Özcan’ın aday adaylığı açıklamasına gelenlere, Keşan Belediyesi’nin bastırdığı 2004-2013 Faaliyet Kataloğu da dağıtıldı.