Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün Pazaryeri inşaatını incelediği sırada, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin teslim tarihi ile ilgili süre uzatımı hakkında yapılan eleştirileri yanıtlarken, Pazaryeri inşaatının devam etmesi için uzun süredir TREDAŞ’ın yapması gereken çalışmaları beklediklerini ifade ederek eleştirilerde bulundu. Ayrıca Özcan, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatı ile ilgili olarak dün Proje Müdürü Ali Demircan’dan bilgiler aldı.

Basın mensuplarının, Pazaryeri inşaatı ile ilgili olarak bazı işyeri sahiplerinin “Resmi olarak, 30 Ocak 2015’te teslim edilmesi gereken pazaryeri inşaatı sürenin 3 kere uzatılmasına ve inşaatın 1.5 yıl gecikmesine rağmen yapımı bitirilememiştir” şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine, bu eleştirilere cevap veren Özcan, “Bu esnaflar, iyilik yaptığımız esnaflar. Eski yerlerinin 1,5 katı büyüklüğünde, ana caddeye ve iç tarafa cephesi olan dükkânlar verdik. Bu bir devlet işidir ve gecikmemiz oldu. Şuanda geçici kabul yapılma aşamasındayız. Elektrik testleri yapılıyor.” şeklinde konuştu.

TREDAŞ’IN KEYFİNİ BEKLİYORUZ

Pazaryeri inşaatına bağlı olan elektrik aksamı makineler için elektrik testi uygulayacaklarını, ancak bu makinelerin testi için TREDAŞ’ı beklediklerini ifade eden Özcan, “1 aydır TREDAŞ’ın keyfini bekliyoruz. 3 yıldır trafoları var ve almıyorlar. Biri orada çarpılırsa ne olacak? Belediye işçi versinmiş. Bu belediyenin işi değil. Bu kadar da kapris olmaz. Daha temel attığımızda burasının böyle olacağını biliyorlardı. Keşan kamuoyu bunu bilsin. Kimse burada derebeyi değil. Kaç oldu yazı yazıyoruz. Ondan sonra da iş gecikti oluyor. Burada bir sürü makinler var. Şuanda şantiye elektriği ile çalışmayacak makineler var. Geçici kabul yapacağız ama bey efendiler, ‘Tekirdağ’dan şunu getireceğiz, yok benimle sadece şu görüşsün’ diyorlar. Bu kadar da kapris istemiyorum. 1 gün fatura gecikince kesmesini biliyorsunuz. İşinizi yapacaksanız adam gibi yapın.” diye konuştu.

YANARSA BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

Açık bir şekilde bırakılan trafonun biri canından olmadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Mehmet Özcan, şunları belirtti: “Bizim üstümüze vazife değil. Sizin malınız. O trafo nereyi besliyorsa alsınlar yerini değiştirsinler. Şantiye elektriği ile makinelerin test edilmesi mümkün değil. Orada milyonluk makineler var. Şantiye elektriği verildiğinde yanarsa bunun hesabını kim verecek? Proje görülecek ve onay verilecek ki devir yapılacak.”