AYŞİN SEÇİL GEZER

Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunduğunun ifade eden Özcan, şunları söyledi: “Ankara’da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı ziyaret ettim. Keşan’da, hayvan barınağı kurulması için başvuruda bulunmuştuk. Hatırlanacağı gibi Paşayiğit’e giderken katı atık tesislerinin karşında bulunan 72 dönümlük ormanlık alanın, Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayvan barınağı yapılması için yaklaşık 1 yıl önce tahsisini almıştık. Edirne’deki Milli Parklar yetkilileriyle, birlikte o bölgede güzel bir proje hazırladık. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Edirne ilinin en büyük havyan barınağı olacak. Burada, başıboş sokak hayvanların bakımlarının yapıldığı modern bir barınak yapılacak. Bu yerle ilgili hazırlanan proje, Edirne’de onaylandı. Bu çerçevede; hibe içinde Ankara’ya gittik. Yılsonu itibariyle, hibe programları kapatılıyor. Edirne İline bugüne kadar hiç hibe program yapılmamış. Bakanlığın yüzde 40 ile yüzde 80 arasında hibe programları var. İnşallah hibe programının alınmasıyla birlikte güzel bir tesis kazandırılmış olacak.”

10 YILLIĞINA BİZE VERİLDİ

Cennettepe hakında da konuşan Mehmet Özcan, “Cennettepe’nin yeri C tipi piknik mesire yeri olarak, 10 yıllığına bize verildi. 10 yıl önce Cennettepe’nin bulunduğu alanı Kent Ormanı yapılması yönünde talebimiz olmuştu. Daha sonra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü C tipi piknik mesire yeri vasfına çevirerek bize 10 yıllığına kiralamıştı. Piknik ve mesire yeri statüsünde olduğundan bu yerlere neler yapılacağı bellidir. A, B ve C tipi piknik mesire yerleri var. Bunların yüz ölçümü en küçük olanı C tipidir. Belirlenen mevzuata göre, projesini hazırlatıp, onaylattık. 3-4 yıl içerisinde yavaş yavaş yaptık ve daha sonra da, işletmesini kiraladık. Orman Bölge Müdürlüğü bu yerle ilgili sürenin, şubat ayının ortasında sona erdiğini bize söyledi. Hatta, sürenin uzatılmayacağını bize söylediler. Yetkililer, 1-1,5 ay önce Yayla, Danişment ve Mecidiye Uzunkum’da olduğu gibi ihaleye çıkaracaklarını söylediler. Ama biz buraya yaklaşık 1 milyon lira gibi bir yatırım yaptık. Bu yerin içerisinde işletme bulunuyor. Kanunun 51/G’ye göre; 10’ar yıl olmak üzere 3 kez uzatma şansları var. Bununla ilgili de görüşmelerde bulunduk. İnşallah olumlu bir sonuç alırız. O alan daha önce kötü durumdaydı ve biz orayı sosyal hayata kazandırdık. Bize bu alan verilirken, 10 yıl daha uzatılabileceğini dile getirmişlerdi. Ama birden sürenin uzatılmayacağı dile getirilince, sahillerdeki C tipi piknik mesire yerlerine heveslenen bazı kişiler bir şeyleri kurcalamışlar. Olumsuz bir sonuç olması durumunda, konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapacağım.” dedi.

UYGULAMA OLUMLU SONUÇLAR VERECEKTİR

Mehmet Özcan, parkomat uygulaması ile ilgili de konuşarak, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Parkomat uygulaması konusunda, şu anda olumlu tepkiler alıyoruz. Demek ki, kabahat hepimizdeymiş. Kent yaşamında insanların 200-300 metre yürümesini öğrenmesi lazım. Otoparklarımız var ama giren yoktu. Ama buna yavaş yavaş alışacaklar. 10 dakikayı geçmeyenlerden belli bir ücret alınmıyor. Sözleşmede böyle bir şey yok ama firmayla 10 dakikayı geçmeyenlerden ücret alınmaması, konusunda yine görüşeceğiz. İşyerlerinin önü açıldı ve trafik açısından ciddi bir rahatlamaya kavuştuk. Uygulamadan önce, biri aracını bırakıyordu ve orada 2-3 gün kalıyordu. En azından belli bir düzenleme gelmiş oldu. Uygulama olumlu sonuçlar verecektir."