Yunanistan’da düzenlenecek olan Balkan Yürüyüş Yarışması’na katılmak üzere Yunanistan’a giden Türk Milli Yürüyüş Takımı, 14 Nisan 2016 Perşembe günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından Keşan’da karşılanarak Yunanistan’a yolcu edildi.

Kafileyi Keşan’a gelişinde MİGROS önünde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Milli Takım Edirne Antrenörü Esra Akgün, Keşan Masterler Atletizm Takımı’ndan Bülent Buruk, Ahmet Tek ve Hasan Tek karşıladı.

Özcan, kafilede bulunan Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Federasyon Başkan Vekili Mehmet Kesen ve tüm kafileye hoş geldiniz diyerek kendilerine Yunanistan’daki yarışmada başarılar diledi.

Kesen, kendilerini Özcan’ın karşılamasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek “Keşan atletizm konusunda önemli isimlere sahip, federasyon olarak buradan bize gelecek organizasyon talepleri konusunda da gerekeni yapmaya hazırız. Sayın belediye başkanımızın bizleri karşılaması tüm sporcularımıza ve kafilemize büyük bir moral oldu” şeklinde konuştu.

Antrenör Mustafa Akyavaş, Milli takım kafilesi olarak Balkan Yürüyüş Kupası’na katılmak üzere Yunanistan’a gideceklerini belirterek “Kafilemizde 15 sporcumuz bulunuyor. Geçtiğimiz hafta yapılan yarışmada olimpiyat barajını geçen sporcularımız var. Çek Cumhuriyeti’nde madalya alan yıldız kızlarımız, yıldız erkeklerimiz var. Geçtiğimiz Balkan Şampiyonası’nda takım halinde 1. olmuştuk. Bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Ülkemize madalyalarla dönmek istiyoruz.” dedi.