2004 yılında yapılan yerel seçimlerde göreve gelen ve 2009 ile 2014 yerel seçimlerini de kazanarak yeniden ve 3.dönem için Keşan Belediye Başkanlığı’na seçilen Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a eşi, Belediye Encümen Üyeleri ve daire müdürleri tarafından 13. yıl sürprizi gerçekleştirildi.

30 Mart 2017 Perşembe günü saat 12.00’de Özcan’ın eşi Şengül Özcan, encümen üyeleri İbrahim Dinç ve Harun Komanlı, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Cengizhan Aktan,  Belediye Meclis üyesi Ercan Ersoylu, Nurgül Yıldırım ve daire müdürleri Özcan’ı makamında ziyaret ederek 13. görev yıldönümünü kutladılar.

Özcan, kendisi için hazırlanan yıldönümü pastasını keserken yaptığı konuşmada, “Öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün 13 yılı doldurduk. 14.yıla giriyoruz. Bu yola beraber başladığım arkadaşlar var, sonradan devam ettiğim arkadaşlar var. Herhalde rahmetli Hüseyin Yazır’dan sonra ikinci veya 3.en uzun süre belediye başkanlığı yapan kişi olacağım. Dönemimizde çok şeyler yaptık. Ekibimiz 2004’te görevi devraldığımızdan bu yana çok gelişti. 4-5 müdürlükten 16 müdürlüğe çıktık. 42 bin nüfustan 62 bine çıktık. Mücavir alanlarımız genişledi. Altyapımızı bitirdik. Doğalgazımızda geliyor. Yeni belediye projemizi hayata geçirdik. 13 yıl süreye pek çok işler sığdırmışız. Tabi bunları hep beraber yaptık. Önce partime sonra sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepimize sağlık sıhhat nasip eylesin. Bu dönemi tamamlamamızı nasip etsin.”dedi.