Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın 2 yıldan bu yana dile getirdiği ve Pazaryeri Projesi’nin tamamlanmasından sonra hayata geçirmeyi hedeflediği Meydan Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Dün, saat 14.00’te Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda  Metropol Kentsel Tasarım Firması yetkilileri, Harita Mühendisi Sadettin Üstün, Mimarlar Mine Çiçek,Özlem Çiçek, Peyzaj Mimarı Elçin Karakol ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren’in katıldığı sunumda Özcan’a 40.500 m2’lik bir alan üzerine yapılması düşünülen 3 ayrı Meydan Projesi sunumu gerçekleştirildi.

Mimar Mine Çiçek ve Peyzaj Mimarı Elçin Karakol tarafından yapılan sunumda, içerisinde işyerleri, kültür merkezi, park ve bahçeler, spor alanları, tören alanı gibi bir çok donatısı bulunan ve Keşan’ın simgesi olan yel değirmeninin de bulunduğu 3 ayrı proje detaylı olarak Özcan’a sunuldu.

Özcan konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Biliyorsunuz biz iki yıldan bu yana Keşan’a bir meydan kazandırmayı düşündüğümüzü söylemiş ve şu anda sunum yapan firmayla irtibat halindeydik. Çalışmalarımız devam ediyordu. Bugün de bizlere bu yaptıkları taslak projelerin sunumunu gerçekleştiriyorlar. Ana hatlarıyla bu projeleri inceliyoruz. Bunu irdeleyip bu işi bilen mimarların da görüşünü alacağız. Keşan’ın bir meydana ihtiyacı var. Meydan insanların çekim odağı bir yer olmalı. Sosyal donatılar da içinde yer almalı. Keşan insanının modern bir meydana ihtiyacı olduğundan dolayı bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Değerlendirme aşamasındayız. Ondan sonra projeyi tespit edip ayrıntıları konuşacağız.”