Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, kapatılan Keşan Kapalı Cezaevi ile ilgili olarak yerel basında çeşitli görüşler ortaya atılmaya devam ettiğine değinerek “Plan tadilatını yap değiştir demek kolay ama planların uyup uymadığını tespit etmeden yetki belediyenin elindedir demek doğru değildir. Ben açıklamalarımda kimsenin fikrine kilit vurmadım. Gelen tüm talepleri değerlendirerek alan için ne yapılabilir onu bulacağımızı beyan ettim” dedi.

BU TEKNİK BİR KONU VE MECLİSİN UHDESİNDE

 Cezaevinin bulunduğu alan için yapılacak olan imar değişikliğinin teknik ve şehir planlamacılığını ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Başkan Özcan,Bu değişikliği yapmakda tamamen meclisin uhdesindedir. Ben konu meclise gelmeden belediye başkanı olarak ben imar değişikliği yapacağım diyemem. Eğer bu alana eşdeğer bir yeşil alan bulunursa o zaman konuyu meclise sunarak plan tadilatı yapabiliriz. Plan tadilatını yap değiştir demek kolay ama planların uyup uymadığını tespit etmeden yetki Belediyenin elindedir demek doğru değildir. Ben açıklamalarımda kimsenin fikrine kilit vurmadım. Gelen tüm talepleri değerlendirerek alan için ne yapılabilir onu bulacağımızı beyan ettim” diye konuştu.

BAŞSAVCI İLE GÖRÜŞTÜM

Cezaevinin boşaltılmasının ardından geçen cuma günü buranın ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin olarak Keşan Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü de belirten Özcan şunları söyledi: “Görüşme sonunda alanın üst yapısının Adalet Bakanlığı’na ait olduğunu öğrendik. Başsavcımız bana Bakanlık ile yazışma halinde olduklarını, cezaevinin içindeki demirbaşların tahliyesinin ardından durumun daha da netleşeceğini söyledi. Bu alan için öncelik Adalet Bakanlığının. Bina yıkılmadığı takdirde kullanılma şansı vardır. Benim sadece önerim bu hali ile Belediyeye devredilmesiydi.”

HAL’E ELEKTRONİK FİYAT TABELASI, MEZBAHAYA GENEL BİR BAKIM

Dünkü açıklamasında Keşan Toptancı Hali’nde ve mezbahada yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Özcan, “Haller Yasası’na göre mecbur kılınan ve 2014 yılı sonuna kadar konulması gereken elektronik fiyat tabelası ve derece hakkında hükümler yer almaktadır. Biz de bununla ilgili çalışma yaptık. Bunun yanında yapacağımız diğer bir çalışma da plaka tanıma sistemidir. Bu sistem ile araç daha hal girişinde kantara girdiği gibi elektronik ortamda aracın tüm nakil ve ürün bilgileri otomatik olarak sistemden görünecektir. Bunun için ülke çapında alt yapı çalışmaları yapılmaktadır. Keşan Belediyesi Mezbahası için ise bir ihale hazırladık ve genel bir bakım yapacağız. Oda seçimlerinin yapılmasının ardından bakımlara başlayacağız. Oda seçimleri yapılmadan mevcut yönetim ile oturup plan yapmanın çok doğru olacağını düşünmüyorum. Muhtemelen Kurban Bayramı’na kadar bakım işlemi bitecektir” dedi.

ATATÜRK STADI’NA SKORBOARD

 

“Keşan’a bu sezon 2 şampiyonluk geldi. Bu nedenle daha önceki açıklamalarınızda Keşan Atatürk Stadı’na yakışır bir skorboard yapacağız demiştiniz. Acaba bu çalışma yeni sezona kadar hazır olur mu?” sorusunu da yanıtlayan Özcan,Hal’de yapacağımız çalışmalar ile birlikte stat için de gerekli çalışmayı yapacağız. Keşanspor BAL’da yeni ve Keşan’a yakışır bir skorboard ile sahaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZE TEMEL ATMA TÖRENİ DAVET MAİLİ ATTIK

 

Pazaryeri inşaatının hızla ilerlediği ancak hâlâ temel atma töreninin neden yapılmadığı sorusunu yanıtlayan Özcan, genel merkezin bu konuda bilgilendirilmesi konusunda bir eksiklikler olabileceğini hissettiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde Keşan’a gelen Parti Meclisi üyesi Kutsiye Benan Baykal ile görüştüklerini ve Genel Başkanlık kalemine birlikte mail ile talep yazısı gönderdiklerini söyledi.

IHLAMUR SOKAK’TA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Başkan Özcan, son olarak vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Ihlamur Sokak’ta çalışmaların başlatılması yönünde ilgili birimlere direktif verdiğini de kaydetti.