Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, bazı yerel gazetelerde yer alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Özcan, ayrıca gündemdeki konular hakkında da bilgi verdi.

“HALK EKMEK İLE KAFAYI BOZDULAR”

Halk Ekmek Şirketinin hesaplarını Keşan Belediye Meclisi’nin onayladığını belirten Özcan, “Halk Ekmek ile kafayı bozdular. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Benim 9,5 yıldır yaptıklarım ortada. Herkesin gözünün önünde. Keşan Belediyesi tarihinde yapılmamış işleri yaptım.” dedi.

“PROJELER SABAHTAN AKŞAMA OLMUYOR”

Meydan Projesi ile ilgili eleştirilere de cevap veren Mehmet Özcan, “Meydan Projesi’ni hazırlayacak olan firma yetkilileri ile görüşmelerde bulundum. Teknik görüşmeleri gerçekleştirdik. Aralık ayının ortalarına kadar avam projeyi görselleri ile beraber getirecekler. Hakan Bey’in hayal edemediği işleri yaptık. Bu projeler sabahtan akşama olmuyor. Projelerin hazırlanması 5-6 ay sürüyor. Pazaryeri Projesi kaç defa değişikliğe uğradı. Ben başkan olduğumdan beri kendileri ne hizmet getirdi?”

“ÇÖP ALANININ REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”

Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili teknik bir toplantı yaptıklarını dile getiren Özcan, “Her ay rutin olarak yaptığımız bir toplantı. Ne aşamadayız, neler yapılıyor. Çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar ile ilgili bilgiler alıyorum. Teslim süresinden önce tamamlanacak gibi görünüyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni kullanmaya başladığımızda da mevcut çöp alanının rehabilitasyon çalışmalarına başlayacağız. Bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor.” şeklinde konuştu.

“İZZETİYE İLE İLGİLİ YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Basın mensuplarının sorusu üzerine İzzetiye Köyü’nün Keşan’a bağlanması konusu ile ilgili de bilgi veren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Çalışmalar sürüyor. Şu anda henüz İzzetiye Köyü resmen mahalle olmuş değil. Bir yasal süreç var. Yapılan referandumun kararı Valiliğe gitti ve daha sonra bize gönderildi. Meclisi acil toplayarak bağlanma kararını kabul ettik. Kararlar kaymakamlık eliyle valiliğe gönderildi. Oradan da bakanlığa gidecek. Aynı süreci Paşayiğit’te de yaşamıştık ve süre. Yaklaşık 2,5 ay sürmüştü. Burada da aynı süreci yaşayacağımızı düşünüyorum. Çamlıca Beldesi’nin bağlanma konusunda mahkeme süreci vardı. Kapanacak belediyelerin bir yere bağlanması için müracaatlar 5 Haziran 2013 tarihine kadardı.”