AYŞİN SEÇİL GEZER

31 Aralık’ta taşeron işçilerle ilgili kanun hükmünde kararname yayımlandığını belirten Özcan, “Antalya’da konuyla ilgili düzenlenen seminere İnsan Kaynakları Müdürümüzü gönderdik. 11 Ocak’a kadar hizmet alımı olarak çalıştırdığımız personelden talepleri topladık. Yönetmelikte öngörülen formlar doğrultusunda belgeler alındı. 12 Ocak’ta sınav ve değerlendirme komisyonları oluşturuldu. Yazılı yapılacak sınavda 1 kişi valilikten olmak üzere 5 kişilik komisyon olacak. Uygulamalı ve sözlü sınavlarda ise 3 kişilik heyetten 2’sini belediye, 1’ini Valilik verecek. Bugün itibariyle değerlendirme komisyonunu atadık ve Cuma günü çalışmaya başlayacak. Değerlendirmede belli kriterler var. Örnek vermek gerekirse; emekliliğinin gelip-gelmediğine ve yaş sınırına bakılacak. Kadınlarda 48, erkeklerde 54 yaş sınırı var. Emekliliği gelmiş herkesi bir kenara koyacağız. Kanun hükmündeki kararname gereği sözleşmeleri yenilenmeyecek. Değerlendirme komisyonunun ardından Valilik makamına dosyalar gönderilecek. Valilikte güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak. Komisyon huzurunda gerekli değerlendirmeler yapılacak ve 1 Nisan itibariyle belediye şirketi eliyle çalıştırılmaya başlanacak.” dedi.

ŞİRKET KURULMASI İÇİN KARAR ALACAĞIZ

Mehmet Özcan, sözlerine şöyle sürdürdü: “Mahalli İdareler Kanunu’na göre, kurulmuş ESTAB ve GÜNEKAB var. ESTAB da, 1 kişi hizmet alımı şeklinde çalışıyor. GÜNEKAB için bir şirket kuracağız. Bu ay sonunda meclisi toplayıp, şirket kurulması için karar alacağız. Geçiş sürecine tabi tutacağız.”

İMAR PLANLARI İÇERİSİNDE DÖNÜŞÜM SAHASI VAR

 “Kentsel dönüşümle ilgili herhangi bir gelişme söz konusu mudur?” sorusuna cevap veren Özcan,“Belediye olarak yeni imar planlarını çıkardık. Sadece Efes Yolu altındaki kısımla İpsala yolunun sağında ve solunda olmak üzere sanayi tesis alanlarımız var. Karayollarıyla ilgili sıkıntılarımız bulunmaktadır. Bunlar tekrar değerlendirilecek ve gerekli onay işlemleri tamamlandıktan sonra imar planları yürürlüğe girecektir. İmar planları içerisinde dönüşüm sahası var. Ama bizim kentsel dönüşümle ilgili başlattığımız bir çalışma bulunmamaktadır. Bizim dışımızda ilgili kurumların çalışma yaptığı yönünde bir bilgi de bize ulaşmadı.” şeklinde konuştu.

İHALE ŞARTNAMEMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK

“Parkomat uygulaması hakkında şirket yetkilisi tarafından 0-10 dakika arasında ücretsiz gibi bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?”sorusuna Mehmet Özcan, “İhale şartnamemizde böyle bir şey yok. Bazen idare etme durumu söz konusu oluyor. İndi-bindi yapılıyor ya da hemen bir şey teslim edip gelecekse, bunlara bir şey yazılmıyor. Fakat 10-15 dakika şeklinde kapıyı açarsak kuralı delmiş oluruz ve hiçbir anlamı kalmaz. Bazen bu tür talepler geliyor ama bunda yumuşama göstermeyeceğim. Sözleşmemizde ve ihale şartnamemizde 0-10 dakika ücretsiz diye bir şey yok. Fakat sarı basın kartı olanlar otopark, vapur geçişleri ve köprü geçişlerinde ücretsiz yararlanabiliyorlar.”şeklinde cevap verdi.

GAZİLERİMİZ İÇİN DE YASADA BİR ŞEY VARSA GEREĞİNİ YAPARIZ

 “13 Ocak 2018 Cumartesi günü aracını otoparka koymak isteyen bir gaziden kartını göstermesine rağmen ücret talep edilmiş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Meclisten böyle bir karar geçmedi. Gazilerimizin bir takım hakları var ama otoparklardan yararlanacağı yönünde bir bilgimiz yok. Yasada, bu konuda bir şeyler varsa meclise getirip bunu telafi ederiz. Örnek vermek gerekirse; engellilerde falan su indirimli veriliyor. Gazilerimiz içinde yasada bir şey varsa gereğini yaparız. Gazilerimize herkesin saygısı sonsuzdur ve onlar bizler için önemlidir.”