CHP Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, yerel seçim kapsamında mahalle gezilerine 21 Mart 2014 Cuma akşamı Keşan'ın mahallesi olmayı tercih eden İzzetiye  ile devam etti.

CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan Belediye Meclisi adaylarının katıldığı İzzetiye  mahalle gezisi kapsamında Özcan ve beraberindekiler, saat 20.00 sıralarında seçim bürosu önünden yüzlerce aracın katıldığı konvoyla hareket etti.

Özcan'ı İzzetiye girişinde vatandaşlar, havai fişekler, konfetiler ve meşaleler ile karşıladı ve sevgi gösterisinde bulundular.

Oluşturulan kortejle İzzetiye Meydanı'na gelen Özcan ve beraberindekiler burada vatandaşları selamladı.

KOYUNCU: Bunların yakından uzaktan demokrasi ile alakaları yok

Mahalle gezisinin ilk konuşmasını CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu yaptı.

CHP olarak kendilerini İzzetiye'de her zaman evlerinde hissettiklerine işaret eden Koyuncu şunları söyledi: "CHP'ye destek verip tercih ettiğiniz çok teşekkür ediyoruz. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hırsızlık da yolsuzluk da bunlarda. Andımızı, TC ibaresini çaldılar. Teröristleri utanmadan otobüs üzerinde gezdirdiler. Bunlara oy verilir mi hiç? Sizlere seçimde güveniyoruz. AKP'den size hayır gelmedi, gelmez. Bunları İzzetiye'de barındırmayın. Gelecek nesillerimiz için bunları 30 Mart'ta yolcu edeceğiz. Özgürlük iddiasıyla vatanseverleri hapse attılar. Sosyal medyaya kısıtlama getirdiler. Gezi parkı olaylarında gençlerimizi öldürdüler. Bunların yakından uzaktan demokrasi ile alakaları yok ve sizler bunları görüyorsunuz."

ÖZCAN: İzzetiyeliler 14 Temmuz'da tarih yazdı

Koyuncu'nun ardından Keşan Belediye Başkanı ve CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Mehmet Özcan konuştu.

İzzetiyeliler'in 14 Temmuz'da tarih yazdıklarını ve kendi iradeleri ile Keşan'ın mahallesi olmayı tercih ettiklerini, bunu da %70'e varan bir çoğunlukla gerçekleştirdiklerini anlatan Özcan, şunları aktardı: "Bizler sizi seve seve oy çokluğu ile değil oy birliği ile kabul ettik. 30 Mart seçimlerinden sonra resmen bizim mahallemiz olacaksınız ve çocuklar ve geleceğiniz için verdiğiniz karardan pişman olmayacaksınız. Daha fiilen Keşan'a bağlanmadan susuzluk sorununuzu çözdük. Bunu yapması gerekenler sizin kuyu başlarındaki kova bakraç seslerinizi duydu mu? Hayır duymadılar. Muhtarım ezik şekilde gezerken duydular mı? Hayır duymadılar. Köylerimizin içinde, CHP'ye daha fazla destek verdiği için ikisi alabildiğine muzdarip oldu. Bu köylerden birisi benim köyüm Seydiköy, diğeri de İzzetiye. Meydanınızın taş kaplanmamasının nedeni buradan çoğunlukla CHP'ye oy çıkması. Onlara oy verdiğiniz zaman birşeyler yapacaklarını söylüyorlar. Keşan olarak yıllardan beri genelde muhalefetteyiz. Ama hizmetler hiçbir zaman geri kalmadı. Ama onlardan olan Malkara ve Beyendik hep geri kaldı. Belediye başkanı ve ekibi çalışırsa her zaman hizmeti getirir. Belki işlerimi telefonla halledemem ama 5 sefer Ankara'ya gider yine yaparım! Alacağımı da alırım."

“Onlar parayı sevdikleri için

hizmet de yok> diyebilecek cesareti buluyorlar"

Oy verildiği zaman hizmetin geleceğini söylemenin demokratik açıdan vatandaşa ciddi bir küfür olduğunu vurgulayan Mehmet Özcan, "O zaman bu padişahlık, krallık olur. Bir ülkede herkesin aynı partiye oy vermesi diye bir şey olabilir mi? O zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin adının değişmesi gerekir! Krallık olması lazım. Kime oy verirse versin herkes devletimizin vatandaşıdır. Herkes eşit hizmet almaya hak sahibidir. 10 yıldan beri oy versin vermesin her vatandaşıma eşit davrandım. Onun hakkını nasıl gasp ederim? Böyle bir cumhuriyet ve devlet anlayışı olmaz. Onlar parayı sevdikleri için oy yoksa hizmet de yok diyebilecek cesareti buluyorlar. Ceplerini doldurmadıkları hiçbir işe el atmadılar. Vatandaş duymasın diye internete ve televizyona sansür uyguluyorlar. Hakimleri ve savcıları değiştiriyorlar. Bu mu modern demokrasi! Eğer yanılır da biz de onlar gibi olursak yolda taşlayın bizi. Biz böyle bir şey yapmadık, yapmayacağız da. Nasıl olur da gencecik çocuklar 16-17 yaşında 5-6 gemi sahibi olup milyonlarla oynar?!" dedi.

"İzzetiye'nin meydanını tam bir şehir meydanı yapacağız"

İzzetiye'nin artık borcuyla birlikte Keşan'ın olduğuna vurgu yapan Özcan, İzzetiye'ye Keşan'dan ayrı bir tarife ile daha uygun koşullarda su getireceğini aktararak şöyle konuştu: "İzzetiye için 30 bin TL'lik hattınızın ihalesini tamamladık. Bu süreç tamamlanana kadar saplama su denen yöntemle su almaya devam edeceksiniz. İzzetiye'ye Keşan'dan daha ucuza su vereceğim. Keşan Belediyesi olarak altyapı hizmetlerinde tecrübeliyiz. İzzetiye'nin de altyapı ve arıtma tesislerini yapacağız. Yollarınızı da yapacağız. İzzetiye'nin meydanını tam bir şehir meydanı yapacağız. Çocuklarımıza park yapmayacak zihniyet de kahrolsun. Avrupalı çocuklar nasıl parklarda vakit geçiriyorsa Mehmet amcalarından İzzetiyeli çocuklara da söz, en güzel parklarda oyun oynayacaklar. İmarınız yok. İmar planlarınızı da biz yapacağız. Ne olur arazilerinizi yabancılara satmayın. Çünkü şimdi 1 lira eden yer yarın 5-10 lira edecek. Keşan'a bağlanma referandumunda hayvancılığı bitireceğimizi iddia ettiler. Ama bu durum tamamıyla gerçek dışı. Sizin hayvancılığınızı, tarımınızı geliştirmekte en büyük katkı bizden olacak. Köyden Keşan'a süt satmaya gelenlere engel olduk mu? Hayır. Engel olmadığımız gibi bu işinizi geliştirmenin, daha fazla üretip satmanızın yollarını arayacağız. Bununla ilgili köyde muhtarınızın da katılacağı toplantılar yapacağız. Taşımacılık konusunda da işinize engel olmayacağız. Bu konuda minibüsçü esnafımız müsterih olsunlar. Hiç kimsenin hakkını zayi etmeyeceğiz."   

"Toplumun her kesimini kucaklayan bir Meclis yapısı ile buradayız"   

Mehmet Özcan, seçimlerin gelecek nesillerin kaderi olduğunu vurguladı ve şunları dile getirdi: "Yalanla dolanla kasa doldurmaya çalışan, eleştiriye tahammülü olmayanların miadı doldu. Bu seçim iktidardan kurtulmanın başlangıcı olacak. Şimdi yerel seçimlerde sarı kart, genel seçimde de kırmızı kart göstermenizi istiyorum bu zihniyete. Belediye Meclisi'nde de, İl Genel'de de, Belediye Başkanlığında da seçiminiz CHP ve 6 ok olsun. Kaliteli kadromuzla karşınızdayız. Toplumun her kesimini kucaklayan bir meclis yapısı ile buradayız. Listemizde 8 kadın arkadaşımız var.  Günlük yaşamda kahrımızı çeken kadınlar, siyasette de ticarette de sayınız daha fazla olmalı. Herkese güzel günler, sağlıklı bir demokrasi için, özgürlük için, eşitlik için hep birlikte el ele. Saygılarımla."

Konuşmaların ardından, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Serdar Dinçer’in sunumunda, CHP’nin belediye meclisi ve İl genel meclisi üyeleri İzzetiyelilere tanıtıldı.

Kortej daha sonra yine büyük bir coşku ile Keşan'daki seçim bürosu önüne döndü.