Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Amerika’da Çevre Biyolojisi dalında Dünya Birincisi,  Hollanda’da düzenlenen Internetional Environmental Sustainabilitiy Project Olympiad yarışmasında da Dünya İkincisi olarak Keşan’ın adını dünyaya duyuran Keşan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Merih Akalın ve Proje Koordinatörü Hasan Avcu’ya çalışmalarında kullanmak üzere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Dünt 11.00 sıralarında hediyeleri teslim almak için Keşan Belediyesi’ne gelen Okul Müdürü Ahmet Küçük, Müdür Yardımcısı Nilgün Çine, Proje Koordinatörü Hasan Avcu ile Okul Aile Birliği Başkanı ve aynı zamanda Merih Akalın’ın annesi olan Aylin Akalın’ı, Özcan makam odasında ağırladı.

Okul yöneticilerini, proje öğretmenini ve öğrenciyi başarılarından ötürü tebrik eden Özcan, “Amerika’da Dünya 1.’si, Hollanda’da Dünya 2.’si olmak hiç kolay bir şey değil. Öğrencimiz ve öğretmenimiz bunu başardı. Benim gözümde de çok büyük bir başarıya imza attılar. Umarım Keşan Belediyesi gibi diğer kurumlar da başarıyı taltif ederler. Keşan Belediyesi olarak her zaman başarının yanında ve arkasındayız. Kısa zaman önce de daha önce Keşan Gençlik Takımı’nda oynayan, sonra Vakıfbank Güneş Sigorta’ya transfer olan, aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi’nde tam burslu olarak İngilizce İşletme okuyan Keşanlı Semen Şen isimli kardeşimize başarılarından dolayı yardımda bulunduk. Kendisi North Carolina Charlotte Üniversitesi’nde tam eğitim ve spor bursu kazandı. Öğrencimizin ABD’ye uçak bileti ve vizesi konusunda yardımcı olduk. Başarı her zaman taltif edilmeli ki daha büyük başarılar elde edilsin. Biz bu düsturda hareket ediyoruz ve etmeyi de sürdüreceğiz.” dedi.

Özcan, konuşmasından sonra Avcu ve İstanbul’daki stajı nedeniyle Keşan’a gelemeyen Merih Akalın’ın annesi Aylin Akalın’a proje çalışmalarında yardımcı olması amacıyla dizüstü bilgisayarlarını hediye etti.

Okul Müdürü Küçük ve Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Akalın da proje kapsamında en büyük hediyeyi ve desteği Keşan Belediyesi’nden aldıklarını ifade etti ve Keşan Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Özcan’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaret sohbet şeklinde sürdü.