AYŞİN SEÇİL GEZER

Edirne’de böyle bir fabrika kurulmasını desteklediklerini söyleyen Özkan, “Türkiye’nin yerli otomobil yapmasını Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyoruz. Edirne’de bunun fabrikasının yapılmasının sosyal medyada tartışıldığını, konuşulduğunu görüyoruz. Keşke Edirne’de böyle bir fabrika kurulsa, biz canı gönülden destekleriz ve arzu ediyoruz. Edirne’miz göç veren bir şehir. 2016 yılında 852 kişi göç veren bir şehir, maalesef Türkiye’nin en verimli arazilerinde bulunan tarımın başkenti diyebileceğimiz Edirne’miz göç veriyor. Bunu diğer İl Başkanları ile yaptığımız toplantılarda konuştuğumuzda şaşırıyorlar. Edirne 2 tane Avrupa Birliği ülkesine sınırı olan, verimli araziler üzerinde ve turizmin başkenti yani bir müze gibi bakabildiğimiz bu şehir maalesef göç veriyor. İnsanlar Edirne’de durmuyor, terk ediyor. Bunun önlenmesi için bu tip yatırımların önemi çok fazla. İnşallah Edirne’mizde böyle bir yatırım gerçekleşir. Edirne insanı toprağını, arazisini terk etmek zorunda kalmaz. Tespitlerimiz 500 bin dönüme yakın arazinin Edirne’de satıldığı, bunu çok uluslu şirketlerin aldığı söyleniyor. Bunun altındaki niyeti de araştırmak lazım. Verilen çok ciddi ve büyük rakamlar söz konusu. Bu rakamlar ile arazilerde yapılan çiftçilik ve üretim ile bu paraların geriye dönme şansı yok. Başka bir niyet var bu topraklar üzerinde, buna dur demek için bu tip yatırımların desteklenmesi lazım. Arzu ediyoruz, Edirne’miz böyle bir güzellik ile buluşur. Edirne göç problemi ortadan kalkar.” dedi.

İNSANLARIMIZ ŞEHRİ TERK EDİYOR

Edirne’de göç sorunu olduğunu vurgulayan Hakan Özkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Edirne’nin köylerinde nüfus kalmaması gibi bir durum var. Köylerde çok müthiş bir nüfus boşalması söz konusu. Türkiye’de bildiğiniz gibi şehir ve ilçe merkezlerinde nüfusun yüzde 93’ü yaşıyor. Edirne’de bu ortalama yüzde 75’lerde, hala insanlar toprağını terk etmedi, direniyor. İşsizlik problemi hat safhada, resmi kurumlara alınan taşeronlar üzerinden alınan 20 kişilik işçi alımlarına, 2 bin üzerinde müracaatlar var. Bunun da önüne geçilmiş olur ve Edirne’deki insanlarımız toprağını, şehrini terk etmez. Maalesef insanlarımız şehri terk ediyor, hiç kimsenin çocuğu Edirne’de durmuyor. Edirne yaşlı ve emekli şehri olmaya aday, Türkiye ortalamasına baktığınızda nüfus artışı ekside olduğu gibi Edirne diğer bölgeler ile kıyaslanmayacak derecede geriye doğru bir gidiş söz konusu. Hem ekonomik hem de nüfus yönünden. Bunun önüne geçilebilmesi için bu tip yatırımlar çok önemli. İnşallah bu yatırım Edirne’mizde gerçekleşir. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanlığı olarak sonuna kadar destekliyoruz. Arzu ediyoruz Edirne’mizin işsizlik ve göç problemini çözecek bir yatırım olur.”

BİZ BARAJLARI YIKA YIKA BU GÜNLERE GELDİK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajı için kullandığı, ‘Yüzde 10'luk seçim barajı düşürülebilir’ cümlesi ile ilgili de konuşan Özkan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Milliyetçi Hareket Partisi çok öngörülü, siyaseti planlayan, programlayan, ileriye dönük bir siyasi hareket. Genel Başkanımız bu konuda bir çıkış ortaya koydu. Şu anda Türkiye’de yeni bir sistem 2019’da hayata geçecek bu sistemle Türkiye’nin yönetim şekli Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak uygulanacak. Bunu önemsiyoruz ve hayata geçirilmesi hususunda Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde duruyor. Önlem alınması için gerekli uyarılarda bulunuyor. Bunun için Genel Başkanımız çıkacak uyum yasaları ve Anayasa’da yapılacak birçok değişiklik ile ilgili seçim barajının da tekrar gözden geçirilmesi gerektiği hususunda bir ifade kullandı. Baraj düşürülebilir, dedi. Baraj düşürülsün demek ayrı bir nokta baraj düşürülebilir demek ayrı bir nokta, bundan bazı siyasiler propaganda yaparak Milliyetçi Hareket Partisi’nin baraj problemi var, şu var, bu var. Biz barajları yıka yıka bu günlere geldik. Bugüne kadar kurulmuş olan barajların hepsi Milliyetçi Hareket Partisi’ni tavsiye etmeye, engellemeye yönelik kurulmuş hamlelerdir. Ama Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milleti’ni arkasına alarak barajları yıka yıka bugünlere gelmiştir. Barajı istedikleri rakama çıkarsınlar, yıkıp geçeriz. Bizim açımızdan hiç sıkıntı yok. Şu anda Türkiye’de yeni sistem ile baraj yüzde 50 artı 1’e çıkmıştır. Bunu daha tartışmanın anlamı yok. Bugün Türkiye’de yüzde 50 artı 1 almadan ülkeyi yönetme şansınız yok. Yüzde 10, 7, 5, bunları tartışmanın anlamı yok. Bunlar düşürülebilir. Geçmişe baktığınızda bu tartışmalar sürekli yapılageldi. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda en fazla eleştiren siyasi partidir, yüzde 3’e, 0’a düşürülmesini arzu eden kendileri. Bunu tartışalım demek ne kadar problem oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’deki bütün siyasi görüşleri Meclis’te yer alabilmesi açısından, Avrupa’ya baktığınız zaman bütün ülkelerde var; 3 var, 5 var bu bir gözden geçirilebilir. Çünkü yeni sistemde farklı yapılar ortaya çıkabilir. Bunun için tartışalım dedi, kıyamet koparıyorlar. İstedikleri barajı getirsinler biz barajları yıkmaya alışkınız. Türk Milliyetçileri, Türk Milletine sonuna kadar güvenmektedir. Türk Milleti de Milliyetçi Hareket Partisi’nin bugüne kadar arkasında durdu, bundan sonra da durmaya devam edecek. Türk Milleti’nin yıkılmaz kalesi Milliyetçi Hareket, Ülkücü hareket dimdik ayaktadır.”