AYŞİN SEÇİL GEZER

Açıklamasına, “Geçen hafta salı günü Edirne Belediyesi Meclis üyeleriyle birlikte, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettik.” şeklinde başlayan Özkan şunları söyledi: “Genel Başkanımızın tüm Edirnelilere selamlarını iletti. Ankara ziyaretinde, Edirne’nin sorunlarını aktardık. Özellikle tarım arazilerinin satışları, tarımda yaşanan sıkıntıları ve işsizlik sorunlarını anlattık. Ayrıca, Edirne için yaptığımız çalışmaları kendilerine sunduk. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Edirne’nin sorunlarıyla ilgileneceğini bizimle paylaştı.”

EDİRNE TARİHİ BİR MÜZE KONUMUNDADIR

Hakan Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Edirne’yi kurtaracak en büyük projelerden bir tanesi tarihi ve kültürel varlığının ortaya çıkarılmasıdır. Edirne’de çok önemli tarihi yapılar söz konusu ve şuana kadar yaklaşık 2 bin tane eserin olduğu ifade ediliyor. Bu eserlerin gerekli restorasyonlarının yapılıp turizme açılması gerekiyor. Çünkü bu Edirne’yi kurtaracak bir çalışmadır. Dünya’da ve Avrupa’da, tarihi varlığı olan şehirlere bakıldığında, 20 milyona yakın turisti çektiğini görmekteyiz. Ama Edirne geçen yıl 2 milyon 800 bin turist ağırlamış. Bunların büyük bir çoğunluğu ise, günü birlik gelip gidenlerden oluşmaktadır. Edirne tarihi bir müze konumundadır. Tarihi ve kültürel yapıların hepsinin turizme kazandırılması gerekiyor.”

MHP OLARAK ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Edirne’nin 2016 yılında göç verdiğine kayıt düşen Özkan, “Edirne’den başka şehirlere göç olayı yaşandı ancak, 2017 yılında nüfus oranı 5 bin kişi arttı. Fakat Edirne’deki üniversite öğrencilerinin ikametgahını almalarıyla birlikte bu nüfus artışı yaşanmıştı. Ancak bu Edirne için yeterli bir rakam değildir. Edirne’deki arazi satışları ve genç işsizlik sorununa yapacağımız çalışmalarla engellemiş oluruz. MHP olarak önce Edirne diyoruz. Edirne’nin gelecekte daha güzel olması için MHP olarak çalışmamıza devam edeceğiz.” dedi.

50 YIL SONRASINI GÖREREK POLİTİKALAR ÜRETİRİZ

 “2019 yılında, seçimler yapılacak. MHP bu seçimlere hazır mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Hakan Özkan sözlerini şöyle tamamladı: “MHP olarak, her zaman seçimlere hazırız. Bugün seçim yapılsa, adaylarıyla birlikte sahaya çıkacaktır. Biz dinamik bir teşkilatız. MHP’nin 18 Mart 2018 tarihinde genel kurulumuz var ve bununla ilgili hazırlıklar devam ediyor. MHP yeni kadrolarıyla, Türkiye’ye ve Edirne’ye hizmet etmeye devam edecektir. Biz günlük politikalar değil; 50 yıl sonrasını görerek politikalar üretiriz.”