Son günlerde Enez Fatih Camii üzerinden yürütülen tartışmalar üzerine bir açıklama yapan Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ayhan Özkan, “Bu tartışmalar bir caminin restorasyonu ve hizmete açılmasından çok bir zihniyet tartışmasına sebep oluyor.” dedi.
Özkan, konu ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti: “Fatih Camii bizlere ecdadımızın medeniyet anlayışını yansıtan en önemli eserlerden biridir. Ecdadımız bir şehri fethettiğinde o şehri yakmadan, yıkmadan, tarumar etmeden ince sanat dokunuşlarıyla bir kimlik değişikliği yapmışlardır. Bu açıdan bu tür eserlere ecdadın bize emanet ettiği şekliyle sahip çıkmak bizim en önemli görevimizdir.”
Ayhan Özkan, “Bu mabedin cami olması demek bağımsızlığımızın en büyük delilidir.
Bu mabedin cami olması demek tarihimize, medeniyetimize sahip çıktığımızın en büyük göstergesidir.
Fatih camiinin kiliseye çevrilmesini savunmak ise bu mabedin fetihten önceki haline çevrilmesi anlamına gelir! Bu da fetih hükmünü kaldırıp bu toprakların fetihten önceki sahiplerinin olmasını istemek anlamına gelir.” şeklinde konuştu.
Özkan, “İleri sürülen komik gerekçeye bakın. Eğer burası kiliseye çevrilirse Enez’e bir milyon turist gelirmiş! Şu saçmalığa bakın! Bugün turist ya da para karşılığı mabedini satanın, yarın para karşılığı vatanını satmak istemeyeceği ne malum!”  dedi.
‘Bizler, şehit kanlarıyla alınmış vatan toprağı para karşılığı satılamaz’ diyen bir ecdadın torunlarıyız şeklinde konuşan Ayhan Özkan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Mesele bu şehirde camiye ihtiyaç olup olması meselesi değildir. Mesele kimlik meselesidir, mesele aidiyet meselesidir. Mesele ecdadın emanetine sahip çıkma meselesidir.”