HABER MERKEZİ

Türkiye’de piyasalarda belli bir durgunluğun yaşandığını belirten Özkan, “Piyasalarda yaşanan durgunluk, her sektör gibi bizim sektörümüzü de, olumsuz etkilemektedir. Ama Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, yavaş yavaş bir hareketlenme yaşanmaya başladı. Yaşanan bu hareketlilik biz esnafları az da olsa umutlandırıyor. Umarım hareketlilik aynı şekilde devam eder.” dedi.

YOĞUNLUK YAŞANACAKTIR

Bayram tıraşının son güne bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunan Salih Özkan şunları söyledi: “Vatandaşlarımız bayram tıraşını son güne bırakmamalı. Son gün olması nedeniyle, yoğunluk yaşanacaktır. Daha iyi hizmet vermek adına bu öneride bulunuyoruz.”

YAŞANAN DURUM ESNAFLARI ETKİLİYOR

Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik gerekçeler nedeniyle insanların belli başlı konularda tasarrufa gitmek zorunda kalıyor. Geçmiş yıllarda sakal tıraşı olanların sayısı fazlaydı ama şimdi ya kendisi oluyor ya da sakal bırakmayı tercih ediyorlar. Yaşanan durum biz esnafları etkiliyor.”

GENÇLERİMİZ MESLEK EDİNMELİ

Salih Özkan sözlerini şöyle tamamladı: “Yetişmiş eleman anlamında sıkıntısı yaşanıyor. Eğer bu şekilde giderse gelecek süreç içerisinde eleman bulmak zorlaşacak. Herkes çocuğunu normal okullara göndermeye çalışıyor ama mesleki okullarımıza göndermelerinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Gençlerimiz, öncelikle meslek edinmeli. Daha sonra da mesleğini ileriye taşıma noktasında çalışmalıdır.”