AYŞİN SEÇİL GEZER

Havsa ve Süloğlu belediye başkanlarının görev sürelerinin büyük bir çoğunluğunu yurtdışında geçirdiğini belirten Özkan, “Havsa Belediye Başkanı 2,5 yılda 557 gün yurtdışında kalırken; Süloğlu Belediye Başkanı da 334 gün yurtdışında kalmış. Belediye başkanlarının bu kadar çok yurtdışına çıkmalarını doğru bulmuyoruz. Görevinin başında durması ve hizmet etmesi gerekirken zamanlarının büyük bir çoğunluğunu yurtdışında geçirdiklerini görüyoruz. İnsanlar kendilerine ve bölgelerine hizmet etmeleri için seçtiler. Ama bu arkadaşlarımız, başka bir ülkenin belediye başkanı gibi zamanlarının büyük bir bölümünü yurtdışında geçiriyorlar. Seçilmiş kişilerin bunlara dikkat etmesi gerekiyor.” dedi.

MHP OLARAK YAPILANLARI HOŞ KARŞILAMIYORUZ

Hakan Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Seçmen sandığa gidip oyunu kullanmış ve şehri belediye başkanına teslim etmiş. Seçilmiş bir belediye başkanı vatandaşın sorunlarıyla iç içe olması gerekiyor. MHP olarak yapılanları hoş karşılamıyoruz. İnsanlar sıkıntılı bir süreçte, seçilmiş belediye başkanlarından hizmet bekliyorlar. Onlarda bunun gereğini yapsınlar. Önümüzdeki yerel seçimler yaklaşıyor ve onları halkımıza şikayet edeceğiz. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.”

BÖLGE ÇİFTÇİSİ ÜRETİMDE CİDDİ SIKINTILARLA YÜZ YÜZE KALMIŞTIR

Tarım konusunda da eleştirilerde bulunan Özkan, şunları söyledi: “Edirne tarımın başkenti deniliyor ancak devletten yeterli destekleri alamamaktadır. Bölge çiftçisi üretimde ciddi sıkıntılarla yüz yüze kalmıştır. Türkiye’nin çok önemli bir üretim merkezi olan Edirne üretimden uzaklaşmaya başladı. İlçelerimizin köylerinde ciddi bir nüfus kaybı yaşanmaktadır. Köylerden ciddi bir göç söz konusuysa bunun iyi irdelenmesi gerekiyor. Devletin çiftçimize sahip çıkması gerekiyor. Tarımın yanı sıra; hayvancılığa da gerekli desteğin verilmediğini görüyoruz.”

500 BİN DEKAR ARAZİNİN BİRİLERİ TARAFINDAN ALINDIĞINI GÖRÜYORUZ

Edirne’nin en büyük sorunlarından birinin arazi satışları olduğunu ifade eden Hakan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Edirne’nin ilçelerinden yaklaşık 500 bin dekar arazinin birileri tarafından alındığını görüyoruz. Bu arazi satışları hızla devam ediyor. Bu durum Edirne’nin ciddi problemleri arasında yer almaktadır. Devletin, çiftçiyi destekleyip köylerinde tutmak için çalışmalıdır. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerekiyor. Gerekli destekler verilmediği için Türk tarımı ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalacaktır. Sıkıntıyla karşı karşıya kalınmaması için destek oranlarının artırılması gerekiyor.”