Kurban Bayramı öncesi güvenlik kameralarına ve alarm sistemine talep artıyor

Deniz MUTLU

 

Önceki yıllarda Keşan’da daha çok alarm sistemi talep edilirken şimdi güvenlik kameraları tercih edildiği belirtiliyor.

Keşan’da güvenlik sistemleri işletmesi olan Özay Başkaya, son yıllarda Keşan’da güvenlik kameralarına ve alarm sistemlerine yoğun talep olduğunu söyledi.

10 yıldır söz konusu sektörün içinde yer aldığını belirten Başkaya, daha önce güvenlik kameralarının fazla tercih edilmediğini, fakat son yıllarda Keşan merkezinin yanı sıra mahalle ve köylerde de güvenlik kameralarına talebin arttığını kaydetti.

HAYVANLAR GÜVENLİK KAMERASIYLA KORUNUYOR

Özay Başkaya, sözlerine şöyle devam etti: “İlçe merkezinde esnaflar güvenlik kamerası yerleştirerek iş yerlerini güvence altına alırken, mahalle ve köylerde ise vatandaşlar ahırlarındaki hayvanları korumak için güvenlik kameraları alıyor. Önceki yıllarda Keşan’da daha çok alarm sistemi talep edilirken şimdi güvenlik kameraları tercih ediliyor.”

ALARM VE GÜVENLİK SİSTEMLERİNİN FAYDALARI…

Evlerde ve işyerlerinde kullanılan kamera ve alarm sistemlerinin hırsızları caydırıcı özelliğinin yanında emniyet güçlerine de büyük ölçüde faydası olduğunun altını çizen Başkaya, “Kamera sistemleri ile izlenen bölgeler ayrıca kayıt sistemi ile kayda alınmaktadır. Böylece olası durumlar karşısında kayıt edilmiş bir görüntü birebir delil niteliği taşımaktadır. Ayrıca CCTV Kamera Sistemi ile otopark, bina çevresi, asansörler, bahçe ve çocuk parklarının da izlenip kayıt edilmesi sayesinde ev güvenliğinin yanı sıra bina ve bina çevresinin de güvenliği en etkin şekilde sağlanıyor.” dedi.

“ORTAK HEDEF, MADDİ VARLIKLARIN KORUNABİLMESİDİR”

 “İşletmeniz yeteri kadar güvende mi? Güvenliğinizi nasıl sağlıyorsunuz? Geceleri rahat uyumanız için bir bekçiniz mi var? Yoksa özel bir güvenlik şirketi ile mi anlaştınız mı?” şeklinde sorular yönelten Özay Başkaya, şöyle devam etti: “Önlemlerin derecesinin işletmeden işletmeye farklılıklar göstermesi kaçınılmazdır ama herkesin amaçladığı ortak hedef, maddi varlıkların korunabilmesidir. Ancak alınan bu önlemler hırsızlık yanında, çevreden gelebilecek kötü niyetli hareketlere, doğa olaylarına ve hatta yangına karşı da belirli seviyelerde işletmenizin korunmasını sağlamaktadır.”

“NET ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ SAĞLAYAN KAMERALAR TERCİH EDİLMELİ”

Başkaya,  sözlerinin sonunda, güvenlik sistemi taktırmaya karar veren vatandaşların dikkat etmesi gereken konuları da şöyle aktardı: “Yüksek kaliteli ve net çözünürlüğü sağlayacak kameralar tercih edilmelidir. Garanti süresine ve markalı firmalara dikkat edilmeli. Alarm sistemine ve güvenlik kameralarında çıkan sorunları en kısa zamanda yetkili firmaya bildirmeniz iyi olacaktır. Yüksek güvenlik sağlanması amacıyla Alarm takip(haber alma) merkezine bağlı olması gereklidir.