SONGÜL KONAR

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Öncelikle, Nisan 2018 tarihinde yapılan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimlerinde bizim ve arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bölgemiz iş insanlarımız ve üyelerimizin tercihleriyle, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası meclisinde görev almış bulunmaktayız. Bu meclis çatısı altında,  sorumluluk hissettiğimiz her konuda gönüllü olarak özveri ile çalıştık.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası geçmişten gelen 60 yıllık geleneksel ve kurumsal yapısı altında iş dünyasının insanları olarak bireysel anlamda siyasi görüşlerimiz olsa da, bu kurumun bir parçası olarak siyaset üstü olmaya azami gayret gösterdik.

Siyaset üstü olmak devlete veya hükümete mesafeli olmak demek değildir. Bizler demokrasiye gönül vermiş insanlarız. Siyaset üstü olmanın esas amacı oda içerisinde yapay ayrımcılıklara yer vermemektir.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası hiç kimsenin adından yararlanacağı, gelecekle ilgili kariyer planlaması yapacağı bir yer olmamalıdır. Bizler bu bilinçle ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ‘Milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan oda – borsa - birlik başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunu açacak kanun teklifini doğru bulmadığını ve geri çekilmesi gerektiğini belirtmiştir. Hisarcıklıoğlu, oda- borsa- birlik başkanlığı görevimizle siyaset arasındaki ayrım kesin bir çizgiyle belirlenmiş durumda. Bu çizgi delinirse temsil ettiğimiz kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi söz konu olur ki, bundan da en fazla bizlere bu görevleri emanet edenler zarar görür. Bu camiada görev üstlenmek ile siyasette yer almak arasındaki kesin çizgi aynen korunmalıdır.’  Görüşüne tamamen katılarak Keşan Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliğimizden istifa ettiğimizi; aynı demokratik olgunluğu meclisimizin yıpratılmaması adına diğer meclis üyelerimizden de beklediğimizi; siz değerli basın mensuplarımızın aracılığı ile kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Bizler ayrıştıran değil birleştiren olduk, nefret ettiren değil sevdiren olduk, yıkan değil yapan olduk. Bu değerleri tüm yaşamımız boyunca savunmaya devam edeceğiz. Bu bilinçle Keşan’ımız için demokrasimizin odağı olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Meclis Üyesi Adayı olduğumuzu açıkladık. Demokrasimiz en büyük dayanağımızdır. Cumhuriyet varlığımız, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün hedefleri en büyük hedeflerimizdir.

Laik, demokratik, insan haklarına saygılı, vatandaşlık değerleri altında, kardeşçe yaşayan, hukukun üstünlüğünü savunan; halkımızın refahı, huzuru ve kardeşliği adına yeniçağı yakalayan;  bir Keşan için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşırız. Seçimlerin ülkemize, bölgemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”