Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Öztürk, sektörün en büyük sorunlarından birinin kaçak emlakçılar olduğunu söyledi. Kaçak emlakçılar ile ilgili yasa çıkmadığı için çok fazla yaptırımların olmadığını söyleyen Öztürk “Biz oda olarak kaçak emlakçıların üzerlerine sonuna kadar gidiyoruz. Kaçak, ayakçı, seyyar tabir ettiğimiz bu tür işlerle iştigal eden vatandaşlar bizim odamıza bağlı değillerdir.” dedi.
Kaçak emlakçıların Milli ekonomiye katkısının olmadığını ifade eden Öztürk, “Keşan Emlakçılar Derneğine üye olmayan hiçbir emlak ofisinden kiralama veya alım-satım işlemleri yapmasınlar. Aksi takdirde başlarına gelen işlerden dolayı biz yardımda bulunamıyoruz. Çünkü kayıt olmadığı için yasal işlem yapamıyoruz. Ama üye olan emlak ofislerinden yani Bu iş yeri Keşan emlakçılara vermiş olduğumuz tüm sözleşme ve akitleri kullanan emlak ofislerinden yapacakları alışverişlerden ve her türlü sıkıntılardan vatandaşımızın mağduriyetini gideriyoruz.” diye konuştu.
EMLAK KOMİSYONCULUĞU YASASI ÇIKMALI 
Hükümetin emlak komisyonculuğu yasasının bir an önce çıkarması gerektiğini dile getiren Öztürk “Bu yasa çıktığı andan itibaren kimse yanlış yapamayacak. Herkes elini taşın altına koyacak. Türkiye geneli bütün oda başkanlarının birlikte karar vererek hazırlanacak İnşallah ilk çıkacak yasalar içerisnde bizim yasamızın da çıkmasını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.
KİRALIK KONUTTA SIKINTI YOK
Keşan da geçen yıllara göre kiralık ev bulma sıkıntısının biraz daha hafiflediğini belirten Öztürk
“Geçtiğimiz yıllarda daha çok sıkıntılar çekmekteydik. Bu sene o biraz daha gevşedi. Çünkü biz Keşan Emlakçılar olarak sürekli vatandaşlarımızı kiralık konuta yatırım yapmaları için hep davet ettik. Bu davetimizde oldukça ilgi gördü. Bundan dolayı da kiralık yer bulmada vatandaşlarımız biraz daha rahatlamış oldu. İnşallah bunda sonrada vatandaşlar gayrimenkul yatırım yaparlarken konuta yatırım yapsınlar kiraya vermekle hiçi bir problem olmaz. Kira değerleri de tatmin edici rakamlardır. Bütün vatandaşlarımız kiralık konutlara yatırım yapmalarını biz davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
10 yılı dolduran kiracıların sözleşmeleri bitmeden kontratlarını yenilemelerini söyleyen Öztürk, şunları söyledi: “Kontratı yenilemedikleri takdirde yeni çıkan yasaya göre mal sahibi kiracıyı hiçbir gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor. 10 yıldan fazla kiralığı devam eden vatandaşlarımız hiçbir kontrat sözleşme yenilemediler ise bir an önce kontratlarını yenilesinler. Çünkü art niyetli ev sahibi veya iş yeri sahibi vatandaşımız istemezse hiçbir gerekçe göstermeksizin noterden sözleşme bitim tarihinin son iki ayı veya ayı içerisinde çekeceği ihtarname ile otomatikman kiracıyı kapı önüne koyabiliyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için en kısa süre içerisinde yeni kontrat yapmaları gerekmektedir.”