SONGÜL KONAR

Yapılan projeler kapsamda işletme sahipleri ile de görüşeceklerini ifade eden Paçaman, Yapay Resif Projesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

“SAROS’UN EDİRNE KIYILARINI KAPSAYACAK HİZMETLERİ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ESTAB eliyle yapılan projeler nedeniyle, Keşan Belediyesi ve ESTAB eski Başkanı Mehmet Özcan'a ve yönetimine katkılarından dolayı teşekkür eden Paçaman, "ESTAB olarak şimdiye kadar birçok projeye imza attık. Mehmet Özcan başkanımızın bu konuda gayretleri oldu. Bölgeye katkıları da oldu. Bir takım eleştiriler de oldu fakat biz faydalı olduğunu düşünüyoruz. Yapay resif projeleri anlamında eski yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum.  Bundan sonraki süreçte ESTAB olarak Saros’un projelerini geliştirmeye devam edeceğiz. ESTAB olarak, Saros’un Edirne kıyılarını kapsayacak hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. Doğanın, çevrenin ve işletmelerin hakkını savunarak faydalı olmaya çalışacağız.” dedi.

“BU TÜR PROJELERİMİZİN DEVAMI GELECEK”

Edirne Saros Turizm Altyapı Birliği tarafından Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında hibe desteği ile gerçekleştirilecek ve dünyanın en büyük Uçak Batığı Projesi'ne de değinen Paçaman, şunları söyledi: “Önümüzdeki süreçte uçak batığı yapay resif projemiz var. Haziran ayı içerisinde bunu faaliyete sokacağız. Önümüzdeki hafta uçağı batırma işlemimiz gerçekleşecek. Tarih kesinleşince yine bir bilgilendirmemiz olacak. Bu proje ayrı bir öneme sahip. Resmi kanaldan kayıt altına alınması ve boyutu bakımından dünyada bir ilk olma özelliğine sahip. Dolayısıyla bu bizim için çok büyük bir kazanım olacaktır. Proje ESTAB’a ait, ancak TANAP’ın hibe yardımlarını da belirtmeden geçmek istemiyorum. Bu tür projelerimizin devamı gelecek. Bölgemizdeki turizm işletmeleriyle irtibatımız devam edecek. Saros için çalışacağız. Karşılıklı fikir alışverişi çerçevesinde Saros’ta neler yapabiliriz, Saros’un turizmine katkı sağlayacak ne gibi projeler üretebiliriz, bu konularda fikir alışverişlerinde bulunacağız.”

ESTAB olarak Saros Körfezi için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Paçaman, bu anlamda yapılacak her proje öncesinde fizibilite çalışması yapacaklarını belirterek, “ESTAB olarak proje yapmadan önce fizibilite çalışmaları yapıyoruz. İşletme sahiplerine danışıyoruz. Olumsuz durumlarda tekrar değerlendirmeler yapıyoruz ve bu değerlendirmeler akademik kadrolar tarafından yapılıyor, bir rapor hazırlanıyor ve karar bu raporlar sonucunda veriliyor. Biz projelerimize turizmcilerden görüş almadan başlamıyoruz. Saros’un tamamını kapsayan işletmeler ile ortak projeler yürütme taraftarıyız.  Saros’un tamamını kapsayacak STK ve işletmelerle ortak akılda çalışmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.