Bu yıl 192. yaşını kutlayan Belediye Zabıtasının, Belediye sınırları ve Mücavir alanlarında ilçenin düzenini, Halkın Sağlık ve Huzurunu korumak ve kollamakla görevli olduğuna dikkat çeken Paçaman, şunları söyledi: “Kendisine yetki ve sorumluluk veren 20 den fazla kanun ve 200 den fazla yönetmelik olmasına rağmen Belediye Zabıtası hak ettiği değeri görememekte, toplum düzeninin korunmasında işgal ettiği yer anlaşılamamaktadır. Adli suçların dışında kalan Kabahat kavramı çerçevesinde değerlendirilen tüm olaylarda yetkili ve sorumlu kılınmış olan Belediye Zabıtası Belde halkı için özverili bir şekilde 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürürken açık hedef olmakta, giderek sayısı artan kabahat türleri ile mücadelede yalnız bırakılmaktadır. Gerek basında gerekse kamuoyunda sürekli kötü karakter olarak lanse edilen zabıta personeli, makaslanmış haberlerde gariban vatandaşın ekmeğine mani olan gaddar memur rolü ile özdeştirilmiş skeç ve tiyatro oyunlarında malzeme olarak kullanılmıştır. Oysaki zabıta teşkilatı halkın sağlığına olumsuz etki doğurabilecek olaylara ve kanunda kabahat fiili olarak sayılmış uygulamalara müdahale etmektedir.”

Yasin Paçaman, kurulduğu günden buyana görev alanına giren konularda en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olan teşkilatlarının,  belediyenin halka açılan kapısı durumunda olduğuna dikkat çekerek şunları aktardı: “Halkımız zabıta personelini ilk müracaat kapısı olarak görmekte, tüm belediye birimlerini ilgilendiren konularda ona müracaat etmekte, Zabıta teşkilatının önemi bu noktada daha belirginleşmektedir. Yaya kaldırımını kullanan yayaların, engelli geçişleri engellenen engellilerin, gürültüden rahatsız olan tatilcilerin, ulaşımda sorun yaşayan öğrencinin, pazardan sebze alacak annenin, yeni işletme açacak girişimcinin, parklarda oturacak ailenin, evinde erzakı olmayan muhtacın ve yaşamın içinde olan tüm belde halkının çeşitli şekillerde yanında olan zabıta personeli tıpkı genel kolluk kuvveti olan polis gibi bir özel Belediye kolluğu görevi görmektedir. Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların bizlere vermiş olduğu yetki ve görevler çerçevesinde Denetim Büro Amirliğimiz, Pazar Yerleri Büro, Ulaşım Büro, Ruhsat Büro, Özel Güvenlik Büro, Mücavir alanlar Zabıta Karakolu ve İdari Büro personelimiz ile çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam etmekteyiz.”

Paçaman, açıklamasının sonunda zor görev şartlarını kolaylaştıran, kendilerine her türlü desteği sağlayan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür etti ve mesai arkadaşları ve Zabıta Teşkilatı’nın 192. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.