Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) önderliğinde hazırlanan proje kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Keşan Devlet Hastanesi’ne yaşlı ve yatalak hastaların bakımının yapılması amacıyla kazandırılan Palyatif Yaşam Merkezi’nin açılışı ve plaket töreni dün gerçekleştirildi.

Saat 16.00 sıralarında, Keşan Devlet Hastanesi B Blok 2’nci katta hazırlanan merkezde başlayan açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, İl Halk Sağlığı Müdürü A. Muhsin Kişioğlu, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Emrah Erten, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, hayırseverler ve sağlık çalışanları katıldı. Palyatif Yaşam Merkezi’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından merkezde bulunan odalar gezildi. Op. Dr. Nurettin Alparslan, katılımcıları merkez ve verilecek hizmetler hakkında bilgilendirdi.

ÖDÜL TÖRENİ

Daha sonra ise Keşan Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’ndaki plaket törenine geçildi. Keşan TSO KOSGEB Temsilcisi Seda Havale sunumunda başlayan törende, Op. Dr. Nurettin Alparslan tarafından katılımcılara hastaneyle ilgili brifing verildi.

HELVACIOĞLU: KEŞAN, 600 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Mustafa Helvacıoğlu yaptığı konuşmada, Keşan’ın Saros Körfezi ve Batı Trakya olmak üzere yılda 600 bin kişiye hizmet verdiğinin altını çizerek, “Yeni hastanenin yapımının ardından bu hastanemizin kalması için iş adamlarıyla birlikte seferber olduk. Hastanemizin birçok ünitesini iş adamlarımızın desteği ile açıldı. İş dünyası, eğitimde olduğu gibi sağlıkta da hayırseverliğini bir kez daha ispatladı. Bugün 25’e yakın iş adamımız, bugün hastanemizdeki ünitelerimize imza attı ve işlerinin zekatını gerçekleştirmiş oldu. Emeği geçen herkese iş camiası adına teşekkür ediyorum.” dedi.

EMİR: ANADOLU’DAKİ GİBİ BİRLİK OLMA YOLUNDA ADIM ADIM İLERLEDİĞİMİZİ GÖRÜYORUM

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir de hayır işlerinin önemine değinerek, “Trakya’daki yaşayanların Anadolu’daki gibi birlik olma yolunda adım adım ilerlediğimizi görüyorum. Allah bu hayırseverlerimizin sayılarını attırsın ve hayırda yarışan iş adamlarımızdan razı olsun. Allah bizleri birlik beraberlikten ayırmasın ve hepimize hayırda yarış ettirsin inşallah.”

ŞAHİN: EDİRNE SAĞLIKTA BALKANLAR’IN MERKEZİ OLACAK

Dursun Ali Şahin ise Salı gününün öneminin altını çizerek, “Salı günü bizim için iyilik günü. Bu iyilik gününde Uzunköprü’de 4 ayrı, Keşan’da ise 20 iş adamının hareketiyle palyatif bakım üniteleri ile ilgili bazı bölümlerin açılış oldu. Burada birlikte hareketle 3 ayrı yoğun bakım ünitesi hizmete sunuluyor. Palyatif bakım üniteleri, 1 seviye koroner yoğun bakım ünitesi, 2 ve 3 yoğun bakım ünitesi dünyaya elveda dememiş insanlara bir çare oldu. 20 iş adamımızı kutluyorum. Yazın en sıcak gününde böyle güzel iyiliklere il ve ilçemiz halkına hizmet eden hastanemize katkılarından dolayı iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Yakın zamanda ilçemize 200 yataklı modern hastaneyi, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu sayesinde açacağız. Onun sayesinde merkez dâhil 9 ilçemiz modern hastanelere kavuşmuş oluyor. Edirne sağlıkta 25 yılda yakalayabileceği ivmeyi şuanda kazanmış durumda. Devletin imkânları Trakya’ya seferber olmuştur. Biz her zaman ifade ediyoruz, Edirne sağlıkta Balkanlar’ın merkezi olacak. Sağlık turizmi bakımından önem arz etmekte ve Keşan’da modern bir hastanenin devreye girmesiyle Balkanlardan gelecek hastalara şifa dağıtacağız. Burada emeği geçenleri tebrik ediyorum. İyiliğe devam.”

Konuşmalardan sonra Keşan Devlet Hastanesi’nde yapılan ünitelere katkıda bulunan hayırseverlere plaketleri verildi.

Palyatif Yaşam Merkezi, 1. seviye koroner yoğun bakım ünitesi ile 2 ve 3. yoğun bakım ünitesine, Erikli polikliniği, acil polikliniği, mescit ve diğer birimlere destek verenlerin isimleri şöyle:

Palyatif Yaşam Merkezi:  Mustafa Helvacıoğlu, Faik Helvacıoğlu, Sami Mercan, Cevat Tanyolaç, Ahmet Çetin, Orhan Çelen, Ergun Çakal, Ekrem Şanlı, Kubilay Alkan, Naci Gülbey, Gültekin Süzgün.

1. Seviye Koroner Yoğun Bakım Ünitesi: Hidayet Başar, Nazmi Dinç, Tarık Özbek, Olcay Güngör, Fatih Boyalık.

2 ve 3. Seviye Koroner Yoğun Bakım Ünitesi:  Mehmet Emin Meriç, Necmi Kaymaz, Cemal Yazıcı, Yusuf Yörük, Nazım Çırpan, Orhan Çelen, Hasan Saatçioğlu, Mustafa Helvacıoğlu, Faik Helvacıoğlu.

Erikli polikliniği: Erdem Çetintaş, Yaşar Iraç

Acil polikliniği: Osman Sayan.

Mescit ve diğer destek birimler: Ümit Torlaklı, İsmail Keleş.