** Hedeflerinin, partilerinden üç İl Genel Meclisi üyesi çıkarmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını dile getiren Hüseyin Boyalık, “Yetersiz çalışmışız. Bu yetersiz çalışmayı birazda kendime bağlıyorum. Daha önce çalışmamız, AK Parti’nin hizmetlerini daha iyi anlatmamız gerekiyordu. Özellikle de kırsal kesimde. Çünkü kırsal kesimde sadece 700 oy arttırabildik. Keşan’da ise oyumuzda %100 artış sağlandı. Köylerdeki eksikliğimizi hizmetle telafi edeceğiz.” dedi.

** Boyalık, “Roman mahallelerinde hiç kimse bizden para istemedi. Onların dertleri çok büyük. Hiçbiri, ‘bizi hastanede işe sokun, şurada işe sokun” demedi. Onlar, ‘bizim bölgemize fabrika getirin, bizlere istihdam sağlayın, fabrika gelsin ki bizler çalışalım, bize sera yapın, bahçeciliği öğretin’ dedi. İnşallah bizler de bu isteklerini yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

NEŞE TOSUN

 

AK Parti’nin 1. sıra İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık’la adaylık ve seçim süreci ile seçildiği dönemden sonraki süreci konuştuk.

İl Genel Meclisi üyeliğine aday olmasındaki amacın; Keşan ve köylerine hizmet etmek olduğunu belirten Boyalık, “İl Genel Meclisi’nin yapacağı hizmetlerin %80’i köylere yöneliktir. Bu nedenle de hizmetteki esas hedef; kırsal kesimdi.” dedi.

Seçim sürecinde bütün köyleri ikişer kez gezdiklerini ve köylülerin sorunlarını dinlediklerini ifade eden Hüseyin Boyalık, “Köylerin ciddi sıkıntıları var. Bunun takipçisi olmak için aday olduk, takip de ediyoruz. Seçilmemizin akabinde de birinci ziyaret turumuzu bitirmek üzereyiz.” şeklinde konuştu.

EDİRNE’YE PARAYI GETİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kanalizasyonu bulunmayan 4 köyün bu sorununu çözeceklerini söyleyen Boyalık, şöyle devam etti:

“Yolu bozuk olan köylerimiz var. Örneğin; Türkmen Köyü yolu. Bu yol zaten programa alınmış. Bizden önce görev yapan İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız 2014 Eylem Planı adı altında bir program kitapçığı hazırlamış ve bu kitapçıkta yapılacak hizmetler hazırlanmış. Tabii ki bu plandaki hizmetler şu anda yetersiz. Çünkü hizmet; maddiyatla alâkalı bir şeydir. İl Özel İdaresi’nin şu andan ufak tefek sorunları çözecek potansiyeli var ama büyük ve programlı yapılması gereken yatırımlar için ek bütçe gerekiyor. Biz de bunlar için nereye gidilmesi, kaynak sağlanması ve ne yapılması gerekiyorsa katkı sağlayacağız. Yani, Edirne’ye parayı getirmek için elimizden geleni yapacağız.”

Edirne İl Genel Meclisi’nde 17 CHP’li, 8 AK Parti’li ve 3 de MHP’li meclis üyesi bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Boyalık, “Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımıza göre azınlıktayız ama iktidarın nimetlerini bölgeye getirmek için de elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız.” dedi.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ HİZMET ANLAMINDA VERİMLİ GEÇECEK

İl Genel Meclisi’nde 5’inci toplantıyı gerçekleştirdiklerini ve yoğunluklu olarak seçimle geçtiğini kaydeden Boyalık, “O nedenle önemli kararlar alınmasında çok verimli toplantılar gerçekleştirdiğimizi söyleyemeyiz. Ancak komisyon üyelerimizi belirledik, Meclis Başkanımızı seçtik. Bu arada ilk icraatımızı da başlattık. Ancak netice alındığında sizlerle paylaşacağız. Bundan sonraki süreç hizmet anlamında verimli geçecek.” dedi.

NE KENDİ İŞİMİ NE DE İL GENEL MECLİSİ’NDEKİ GÖREVİMİ AKSATIRIM

İşadamı olduğunu hatırlattığımız ve İl Genel Meclisi’ne yeterince vakit ayırıp ayıramayacağını sorduğumuz AK Parti’li İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık, sorumuzu şöyle cevapladı:

“Bir toplantıya gitmediğimi duyarsanız bilin ki raporlu olarak gitmem. Yoksa onun dışında benim vaktim bol. Sonuçta ben işçi değilim, işletmemin sahibiyim. Patronum, altımda çalışan asistanım da var, elemanım var, muhasebecim var. Her şeyden önce de kardeşim var. Kardeşim zaten işe vâkıf ve ortağız. Ben; ne kendi işimi ne de İl Genel Meclisi’ndeki görevimi aksatırım. İl Genel Meclisi’nde aldığım görevi layığı ile yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

KIRSALDAKİ EKSİKLİĞİMİZİ HİZMETLE TELAFİ EDECEĞİZ

Hedeflerinin, partilerinden üç İl Genel Meclisi üyesi çıkarmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını dile getiren Boyalık, “Yetersiz çalışmışız. Bu yetersiz çalışmayı birazda kendime bağlıyorum. Daha önce çalışmamız, AK Parti’nin hizmetlerini daha iyi anlatmamız gerekiyordu. Özellikle de kırsal kesimde. Çünkü kırsal kesimde sadece 700 oy arttırabildik. Bu da %15 gibi bir artışa tekabül ediyor.  Keşan’da ise oyumuzda %100 artış sağlandı. Köylerdeki eksikliğimizi hizmetle telafi edeceğiz. Çok çalışacağız, çok hizmet götüreceğiz ve inşallah AK Parti’nin önümüzdeki dönemde kırsaldaki oylarını ciddi oranda artıracağız.” şeklinde konuştu.

KİMSEYE DELİKLİ TÜRK LİRASI VERMEDİK

Siyasi partilerin seçim sürecinde para dağıttıkları ve oyları para ile satın aldıkları şeklinde söylemler olduğunu ve özellikle iktidar partisi olan AK Parti’nin Roman mahallelerine para yardımında bulunduğunun öne sürüldüğünü hatırlattığımız Boyalık, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Bunun ispatını para verdiğimizi söyleyenler yapmalı. Ben para vermedim. Biz insanların sözüne güveniriz, çünkü insanlar sözünden hayvanlar boynuzundan bağlanır. Biz kimsenin eline delikli Türk lirası vermedik, bunu net olarak söylüyorum. Hiçbir şekilde para kimseye verilmedi, para siyaseti yapmadık. İnsanlarla ilgilendiğimiz, insanlara dokunduğumuz için oylarımız arttı. Çat kapı gittiğimiz için, dertlerini dinlediğimiz için oylar arttı. Hatta dertlerinin bir kısmını çözmeye çalıştığımız için oylarımız arttı. AK Parti’nin oyları ilgiden arttı. Maddi hiçbir şekilde yardım yapmadık, maddiyat hiç konuşmadık. Roman mahallelerinde hiç kimse bizden para istemedi. Onların dertleri çok büyük. Hiçbiri, ‘bizi hastanede işe sokun, şurada işe sokun” demedi. Onlar, ‘bizim bölgemize fabrika getirin, bizlere istihdam sağlayın, fabrika gelsin ki bizler çalışalım, bize sera yapın, bahçeciliği öğretin’ dedi. İnşallah bizler de bu isteklerini yerine getireceğiz.”

AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel, İlçe, Kadın ve Gençlik yönetimleri, İl Genel ve Belediye Meclisi adaylarının her birinin katıldığı 14 bin civarında ev ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Boyalık, “Bizler insanlara dokunduk, ilgi gösterdik ve oyumuzu arttırdık.” dedi.

NİŞAN DA YOK EVLİLİK DE...

Açıklamasının sonunda gazetemizin 17 Nisan 2014 Perşembe günkü sayısında Neşe Tosun imzalı “Yüzükleri taktık, düğün ne zaman!” başlıklı köşe yazısı ile ilgili de Hüseyin Boyalık, “Biz asla ve asla CHP ile nişanlanmadık, evlenmeyeceğiz! Sadece Keşan için hep beraber çalışma kararı aldık. Nişan da yok, evlilik de yok. Bizim ideolojik düşüncelerimiz farklıdır ama amacımız Keşan’a hizmettir. Kendi adıma konuşuyorum; biz ‘hizmet için birlik olalım’ dedik. Bunun adı; Keşan’dır. Yanlış bir şey yapan arkadaşımız olursa karşısında oluruz ama doğrunun yanında olmak da bir erdemdir ve biz bu erdemliliği yerine getiririz.” şeklinde konuştu.