Pazaryerinin bu bölümünde 30 kadar işyerinin olduğunu ve elektrik kesintisinden hep birlikte etkilendiklerini söyleyen Mehmet Ali Karaağaçlı ve Kazım Cinci; “Elektriklerimiz dün saat 14.00 sıralarında kesildi. Bunun üzerine TREDAŞ Arıza Servisi’ni aradık. Gelen görevliler “biz trafoya kadar elektrik veririz gerisine karışmayız. Belediyenin elektrikçisi var gelsin o yapsın. ” Deyip gittiler. Böyle ortada kaldık.  Elektriği satan TREDAŞ, parayı alan TREDAŞ.  Ödemelerimizi belediyeye yapmıyoruz ki arızamızı gelip belediye yapsın.  Zaten pazaryerinin bu kesimine gün boyu 2-3 müşteri geliyor. Onları da bugün elektrikler yok diye kaybettik, siftah bile yapmadan evlerimize gidiyoruz.  TREDAŞ görevlileri bize “belediyeye gidin” demekten başka bir yol göstermedi. TREDAŞ’ın buraya gelip bizim elektriklerimizin neden kesik olduğunu açıklaması gerekir.  Bu işin belediye ile bir alakası yok.  İlgilenmeyeceklerse bize bir yol göstersinler. Ben yapmam diyor ama neden yapmadığına açıklama getirmiyor. TREDAŞ niye var? Biz bu sorunu nasıl çözeceğiz? Buraları kaçak yapı değil, “ diye konuştular.

Pazaryerinde kahvecilik yapan Ahmet Yalçın’da “ Böyle saçmalık olmaz” dedi. TREDAŞ’ın esnafı zor durumda bıraktığını ve karanlığa terk ettiğini söyleyen Yalçın “Bu iş TREDAŞ’ın işi. Belediyenin olsa onları çağırırız yaparlar. Eğer parayı TREDAŞ’a ödüyorsak, arızayı da onlar giderecek.” Dedi.

Gün boyu elektrik arızasının giderilmesi bekleyen esnafın büyük bir çoğunluğu işyerlerini hava kararmadan kapatırken, geç vakte kalanların ise araçlarının far ışıklarından yararlanarak mallarını toplamaya çalıştıkları görüldü.