Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı, Medya Keşan’ın 26 Mayıs 2014 tarihli sayısında yer alan ve vatandaşların, parkların bazı saatlerde kapatılmasına yönelik eleştirilerini içeren Neşe Tosun imzalı “Ticarethaneye Gel Ticarethaneye, Park Senin Neyine?” başlıklı köşe yazısı üzerine, Keşan’daki parklarla ilgili soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Keşan Belediyesi’ne gönderilen konuyla ilgili yazıda; Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’nin 14/2-ab maddesinde, parkların içindeki yapıların 1 katı 4.50 metreyi ve taban alanı kat sayısı toplam 0.03’ü  geçmemek ve sökülüp takılabilir malzemeden yapılmak şartı getirildiği hatırlatılarak, Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki Rasim Ergene, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk, Hastane Caddesi’ndeki Şehitlik ve Park Caddesi’ndeki Ortopedik Engelliler parklarının bu nitelikleri taşıyıp taşımadığı soruldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca, parklarda imar kirliliği oluşturan yapılar bulunup bulunmadığı, var ise herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, sözkonusu parkların kimlere kiralandığı, kira sözleşmeleri, kiralamalara ilişkin encümen kararları, kira bedellerinin tahsilat kayıtları, parklardaki işletmelere çalışma ruhsatı verilip verilmediği gibi bilgileri de istedi.

HALK, PARKLARDAN

DAHA RAHAT

YARARLANMAK İSTİYOR

Öte yandan birçok vatandaş gazetemize ulaşarak, halk parklarından özgürce faydalanmak istediklerini belirtti.

Belediye eliyle yapılan parklara kilit vurulmasını eleştiren vatandaşlar, ayrıca alışveriş yapmadan oturma imkanı sağlanması gerektiğini de dile getirdi.

Vatandaşlar, “Bizler parklarda yeşillik görmek ve dilediğimiz kadar oturup, dinlenmek istiyoruz. Evimizden getirdiğimiz yiyeceklerimizi ya da başka bir yerden satın aldığımız yiyeceklerimizi de rahatça yiyebilmek istiyoruz. Tabii ki parkların işletmecisi olsun ama ‘illaki her şeyi oradan satın alacağız’ diye bir kural konulmasın. Eğer bu parklar halk için yapıldıysa, halk da özgürce hareket edebilmeli. Ancak görüyoruz ki, Keşan’daki birçok park ticarethaneye dönmüş ve oturma alanları kısıtlanmış.” şeklinde konuştu.