BÜLENT SAYLAM

Bunun yanı sıra yine sosyal medya hesaplarımız Facebook, Twitter ve Instagram’dan “Parkomat sistemi Keşan trafiğine çözüm olabilecek mi?” anketimizle beraber okuyucularımız konuyla ilgili olarak hem oy kullandılar hem de görüş bildirdiler.

KEŞAN’DA SADECE FİZİK KURALLARI GEÇERLİ BENCE BOŞVERİN

Keşan Belediyesinin 2016 Aralık ayının 2. Oturumunda 31 Ocak 2017 tarihinde ihalesini kararlaştırdığı ancak katılımın olmamasından dolayı 19 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen Parkomat sistemi, Keşanlıların gündeminde yer aldı.

Kimi okuyucularımızın iyimser baktığı parkomat sistemi kimi okuyucularımızın ise sert eleştirilerine neden oldu. En ilginç yorum ise Keşan’da sadece fizik kuralları geçerli bence boş verin”  şeklinde yorum atan bir okuyucumuzdan geldi ve Keşan’daki yetkililerden umutsuzluğunu esprili şekilde ifade etti.

GEL SEN BUL HOCA

Türkiye’nin en kirli havasına, trafiğe kapalı yolları kısa sürede açmasına, esnafın malzemelerini kaldırıma koyarak yayalara geçiş hakkı vermeyenlere çözüm getirememesinden dolayı Keşan Belediyesini “Keşan Belediyesi neye çözüm bulmuş?” diyerek sert dille eleştiren bir öğretmene çözümü “Gel sen bul hoca” diyerek tepki gösteren bir vatandaş ise belediyeyi eleştiren öğretmene memurluğu bırakma teklifinde bulundu ve öğretmene Keşan’ın sorunlarını çözmesi önerisinde bulundu.

KEŞAN’A BİR DEĞİŞİM GEREKİYOR BU BİR GERÇEK

Parkomat sistemi ile başlayan sonra da komşu belediyelerin icraatlarının karşılaştırılmasıyla Keşan’ın yönetilmesini sorgulamasıyla devam eden paylaşımlardan Keşan’a bir değişim gerekiyor bu bir gerçek” ifadesini yapan bir okuyucumuz ise yönetme konusuna dikkat çekti. “Haddinden fazla şikâyetçi var açık platformlarda ama bir yerden başlanması gerekiyor. Gelen cezalardan veya ödenen park ücretlerinden şehir düzenlemesi yapılır inşallah. Kaç senedir değişen bir şey yok maalesef Malkara gibi yer Keşan’ımızı geçti düzen olarak.” diye paylaşımda bulunan okuyucumuz gazetemizin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı yorumda bir yerden bu sorunların söylenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE GELİŞEBİLECEK BİR YER KEŞAN

Keşan’ın gelişmeye müsait bir yer olduğunun altını çizen bir okuyucumuz ise Keşan’ın yönetim açısından bir değişim yapması gerektiğini savunuyor. Bir başka okuyucumuz ise parkomat sisteminin neden getirildiğini sorarken trafik sorununun çözülmesi için Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın her caddeye zabıta koyarak bu soruna çözüm bulabileceğini iddia ediyor.

KATLI OTOPARK YAPILIRSA O ZAMAN ÇÖZÜM OLUR

Bir diğer okuyucumuz ise Keşan Belediyesi tarafından katlı otoparkların yapılmasıyla parkomat sisteminin o zaman çözüm olacağını kaydederken katlı otopark yapılmazsa bir şeyin değişmeyeceğini arabaların yine yollara bırakılacağını ve bunlardan para alınacağını savunuyor. Aynı okuyucumuz “Trafik nasıl rahatlayacakmış ama bütçeye iyi bir gelir olur. Bu kesin..! Bu memlekette insanların konforu ne zaman düşünüldü. Vatandaştan nasıl para alırız icatları.” şeklinde eleştirilerde bulundu.

VATANDAŞTAN İLGİNÇ ÇÖZÜM

Bir diğer okuyucumuz ise “Parayı ödemezseniz plakanıza yazılıyor ücret onu da alma hakkı yok ve alamaz. Karşınıza çıkmıyor para ödemeyin plakaya yaz de” diyerek parkomat sistemine para ödenmemek istemeyenlere ilginç bir çözüm öneriyor.

KENT MERKEZİNE GELMENİN BİR BEDELİ VAR 

Parkomat konusunda zıt görüşlerin bulunduğu sosyal paylaşım sitemizde kimi okuyucumuz “Niye ben evimin önüne çekerim yine otoparka gidip arabayı bırakıp geri geleceğim eeee ne anladık o işten” derken kimi vatandaş da “Doğru yapılan işlerde her zaman destek olmalıyız. Parkomat sistemi geç kalınmış bir sistemdir. Dünyanın her yerinde kent merkezine arabayla gelmenin bir bedeli vardır” diyerek getirilen parkomat sistemini savundu.

AK PARTİ’NİN HALKI SOYMA YÖNTEMİNİ CHP’DE Mİ KULLANACAK?

Bir okuyucumuz ise parkomat sistemini ekonomik ve siyasi boyutuyla değerlendirerek “Hiç bir yaptırımı yok ve AKP’nin halkı soyma yöntemini CHP’de mi kullanacak? Hizmet yapsınlar soygun değil” dedi. Ana caddelerde parkın komple yasak olmasını savunan bir okuyucumuz da “Arka sokaklarda bu uygulama olabilir faydası olur mu zaman gösterecek fakat sorunu sadece bu uygulamayla çözeceğini sanmak işgüzarlıktan öteye geçmez” şeklinde konuşarak parkomat uygulamasının genişletilmesinin faydalı olacağını söyledi.

LÜTFEN BU UYGULAMADAN VAZGEÇMEYİN

Bu uygulamadan vazgeçilmemesi gerektiğini isteyen bir okuyucumuz da “Uymayana 20 TL gün boyu tarifesi yazılsın! İster öder ister ödemez araba satışında önüne çıkar faizi ile ödemek zorunda kalır bu kadar basit! Sorumlular lütfen bu uygulamadan vazgeçmeyin” diye ısrar ederken bir diğer okuyucumuz da parkomat sisteminin trafiğe çözüm olarak değil de belediyeye ek gelir kapısı olması için yapılan uygulama olduğunu iddia etti.

Sosyal paylaşım sitesinden anketlerimize katılan okuyucularımızın yorumları bu şekilde olurken Parkomat sistemi Keşan trafiğine çözüm olabilecek mi?” anketimizdeki sonuçlar ise şu şekilde oluştu:

Facebook: Evet % 54-Hayır % 46

Twitter: Evet % 18-Hayır % 82

Instagram: Evet % 31-Hayır % 69

Gözler yarın başlayacak olan parkomat sistemine çevrilirken; sistemin ilk gününü Medya Keşan Gazetesinin facebook sayfamızdan canlı olarak Keşan trafiğine getirdiklerini sistemin olduğu cadde ve sokaklardan yayınlayacağız.