AYŞİN SEÇİL GEZER

1 Aralık 2017’den itibaren Keşan’da parkomat sisteminin devrede olduğunu aktaran Balkav, “Bölgemizde 35 personelimizle 600 araçlık otopark yerini işletiyoruz. Bazı vatandaşlarda daha oturmayan bir algı var. Bazıları ‘ücretleri ödemezsek ne olur ki?’ diye düşünüyor. Biz bu güne kadar bekledik. Avukatlarımızla durumu görüştük. Bugünden itibaren ücretinin ödemeyen vatandaşlarımıza zorunlu olarak icra takibi başlatacağız. Biz de neticede ticaret yapıyoruz, yüklü miktarda giderimiz var. Yılda 1 buçuk milyon TL’nin üzerinde giderimiz söz konusu. Bu parayı 3-5 TL’lerle toplamaya çalışıyoruz.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BORÇLARINI SAHADA ÇALIŞAN PERSONELİMİZE ÖDEYEBİLİRLER

Vatandaşların mağdur olmamaları, icra takibine düşmemeleri için bir an önce borçlarını ödemeleri gerektiğinin altını çizen Balkav, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız borçlarını sahada çalışan personelimize ödeyebilirler. Küçük rakamlar için bile icra takibi başlatılabilir. 100 TL, 300-400 TL olarak ödenebilir. Vatandaşlarımız, ödemedikleri durumda hesaplarına bloke gelebilir, araçları bağlanabilir. Vatandaşlarımız bu durumlara düşmemek için borçlarını bir an önce ödesinler. Vatandaşlarımızdan ödemelerini düzenli ve zamanında yapmalarını talep ediyorum.”

TÜRKİYE’NİN YAKLAŞIK 70 İLİNDE BU ŞEKİLDE PARKOMAT SİSTEMİ VAR

 ‘Ödemezsem bir şey olmaz’ gibi bir düşüncenin yanlış olduğunu hatırlatan Balkav, “Bizim bütün işlemlerimiz yasal. Zaten Türkiye’nin yaklaşık 70 ilinde bu şekilde parkomat sistemi var. Bu iş kamu ihale kanununa uygun şekilde yapılan ihale sonucunda alınıyor. Belediye’nin bu işten elde ettiği gelir Sayıştay denetimine tabidir. Hatta birçok yerde bu tip yerleri kiraya vermeyen belediyelere Sayıştay tarafından eleştiri getiriliyor. ‘Neden buraları işletmiyorsun, Kamu zararına neden oluyorsun’ deniliyor.” ifadelerini kullandı.

BORÇLAR İCRAYA DÜŞERSE İCRA KANALIYLA ALINACAK

Şirket olarak Keşan’da 200 bin TL alacakları olduğunu ifade eden Balkav, “Bu rakam büyük bir rakam. Vatandaşlarımız ödemelerini sahada çalışan personelimize yapabilirler. Borçlar icraya düşerse icra kanalıyla alınacak. Dosya ve avukat masrafları da vatandaşların sırtına binecek.” diyerek sözlerini noktaladı.