SONGÜL KONAR

Balkav konuşmasında; “Bizim fiyat tarifemiz 3 TL’den başlıyor. Vatandaş işini gördü gitti 3 TL, yanında para olmayabilir, iş personelimiz illaki ödeyeceksin diye kimseye baskı yapmıyor. Ben bu konuda netim, eminim. Yanında parası olmadı için o an ödemeyebilir. Personelimiz başka bir araca işlem yapıyor olabilir, beklemeyebilir vatandaşımız, gidebilir. Ama bunu makul bir süre içerisinde tekrar ödemesi gerekiyor. Ödemeyen arkadaşlarımıza ben daha önce yine burada izah ettim. Zorunlu olarak bizde burada ticaret yapıyoruz. Bir giderimiz var. 30 tane personelimiz çalışıyor, tamamı sigortalı. Aylık 100 bin TL, yıllık 1 milyon 200 bin TL gibi bizim sadece personel giderimiz var. Sigortasız bir tane personelimiz yok, kıyafetleri tek tiptir, düzgün insanlar çalıştırmaya çalışıyoruz ve çalışanların tamamı Keşanlı. Bu ofisin giderlerini Keşan’da temin edilebilecek her şeyi biz Keşan’dan alıyoruz. Tamamen yerel bir kuruluştur. Keşan’ın çocukları çalışıyor, esnafından alışveriş yapıyoruz ve Keşan’da hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. 

“KAR ETMESEK BİLE ZARAR ETMEK İSTEMİYORUZ”

Belediyeye önemli bir miktarda kira parası ödediklerini belirten Balkav, “Kiraladığımız yerden hizmet karşılığı bir ücret almak zorundayız. Bunu belediyelerde yapsa ücret almak zorunda çünkü gerçekten maliyetli bir iş. Bunun karşılığı da vatandaşımızın ödemelerini düzenli yapması gerekir. Yapmadığı takdirde yasal bir konu olmuş oluyor. Yönetmelik var, bakanlar kurulu tarafından yenilendi onaylandı. Ödeme yapmayan arkadaşlarımızdan bunu defalarca söyledik. Ödemelerini yapsınlar bir mağduriyet yaşamasınlar diye. Yoksa bunu yasal yollarla almaya çalışacağız diye uyarıda bulunduk. Ama buna rağmen ödeme yapmayan arkadaşlarımız oldu. Bizde izah takibi başlattık. Artı ücretlerle şimdi ödemek durumunda kalıyorlar. Ödemesini yapmayanlar için listemiz var. 200 vatandaşımızı icraya vermek zorunda kaldık. Her gün 3 TL’sini 5 TL ‘sini esirgeyen insan 500 TL ve üzeri ödemek zorunda kalıyor. Bizim vatandaşlardan ricamız ödemelerini zamanında yapsınlar, düzenli yapsınlar. Bizde neticede ticari kuruluşuz. Kar etmesek bile zarar etmek istemiyoruz. Bu ticaretin doğasında olan bir şey. Yasal takibatla karşı karşıya kalmasınlar. Vatandaşlarımızdan bunu rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Balkav konuşmasını şöyle sonlandırdı, “200 kişiden toplamda 50 bin TL gibi bir alacağımız var. Arkadaşlar diyor ki ben aracımı sattım benim karşıma çıkmadı. Kayıtlar duruyor, hepsi belgeli biz o kayıtlara göre öncelikle şimdi 100 TL üzeri gibi rakamları seçtik ama ileride 3 TL’ye dahi icra takibi yapmak durumundayız. Çünkü biz 3 TL ile 5 TL ile para topluyoruz. Gün gelecek 3 TL’ye avukatlık bedeli ile birlikte 300 TL’ye yakın hatta daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Esas mağduriyeti o zaman yaşayacaklar. Biz bu durumun yaşanmasını istemiyoruz. Ekstra bir para vermesin istemiyoruz. Ama aldığı hizmetin karşılığında gününde zamanında yasal takibat başlamadan ödemesini istiyoruz.”