Önceki gün kapatıldığı duyurulan MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Teşkilatı’nın Başkanı Doğuş Şimşek, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Teşkilatın kapatıldığını doğrulayan Şimşek, şunları kaydetti:

“Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Teşkilatı’nın;  20 Ekim 2014 tarihinde parti iç tüzüğünün 52. ve 54. maddesine istinaden başkanlık divanı kararı ile kapatıldığı bugün (dün) teşkilatımıza bildirilmiştir.

Milliyetçi hareket partisi MYK’sının aldığı karar uyarınca 17 Kasım 2014 – 31 Ocak 2015, tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuş olan ilçe kongreleri öncesi gerçekleştirilen bu teşkilat kapama kararı, teşkilatımız tarafından anlaşılamamış olmakla beraber,  parti genel merkezlerinin kararlarına saygı duymanın hem teşkilatçılığımızın hem de ülkücülüğümüzün bir gereği olduğunu bilmekteyiz.

Daha önce MHP Keşan İlçe Teşkilatı’nda hiçbir dönem örneği görülmemiş olan bu parti kapatma kararının hukuki müeyyidelerinin neler olduğu tarafımızca da bilinmemektedir. Partimizin yaklaşan ilçe kongresinin yapılıp yapılmayacağı, partimize üyelikleri bulunan teşkilat mensuplarının üyeliklerinin devam edip etmediği hususunda gerekli açıklamanın,  gerek yeni görevlendirilecek ilçe başkanı gerekse Edirne il başkanlığı tarafından yapılacağının düşünmekteyiz ve umut etmekteyiz.

Başta, 17 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen Keşan İlçe Kongresi’nde göreve gelen yönetim kurulu üyelerimize, görev yaptığımız süre içerinde yönetim kurulumuzdan desteğini esirgemeyen parti teşkilat mensuplarına teşekkürü bir borç biliriz.

Bu bağlamda teşkilatlarda devamlılığın ve mensubiyet şuurunun bir gereği olarak,  görev alacak arkadaşlarımıza alacakları görevlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Memleketimizin geçmekte olduğu bu zorlu süreçte gerçekleştirilen bu teşkilat kapama kararının Türk milliyetçiliğinin yılmaz savunucusu olan Milliyetçi Hareket Partisine hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz.”