HABER MERKEZİ

Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nde her türlü görev alınır. Bunların tamamına yakın bir kısmını yarış sonucunda elde edersiniz. Örneğin delege olmak istiyorsanız bir yarışmaya girersiniz, ilçe başkanı olmak istiyorsanız yine yarışmalısınız. Bir ara kurultay delegesi olmak ya da parti meclisine üyesi olmak için aday olursunuz. Geresi delegelerin takdiridir. Ben iki sene önce kurultayda genel başkanımızın listesinde yer almıştım, seçilemeyince genel başkanımız bizi tarımdan sorumlu danışman yapmıştı. Fakat bu dönem de listede yer alabilirdim öyle konuşuluyordu. Genel Başkanımız burada bizim görevimiz olduğunu bilerek listesine almamış, bir listeye dahil olmadım. Tek başıma mücadele ettim. 140 oy aldım. Delegemizin takdiridir. Dün bitti bugün yeniden çalışmalarımıza başladık. Edirne’mizde partimizi bundan sonraki süreçte de temsil etmeye çalışacağız.” dedi.

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİM

Türkiye’nin birçok sorunu bulunduğunu ifade eden Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Kurultaya ya da parti içi konulara takılıp kalmak yerine Türkiye’nin gerçek gündemini herkes ile paylaşmak, Türkiye’deki sorunlara çözüm üretmek Okan Gaytancıoğlu’nun her zaman görevidir ve görevi olmaya devam edecektir. Bugün de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda atamaları gündeme getirdim. Yarın da devam edeceğim. Tarım Bakanının gölgesi olmaya devam edeceğim. Sorunları her fırsatta dile getirmeye devam edeceğim. Bunu parti meclisi olarak da yapabilirsiniz, genel başkan olarak da yapabilirsiniz, milletvekili olarak da yapabilirsiniz, üye olarak da yapabilirsiniz. Önemli olan Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu sorumluluk dahilinde görev yapmaktır. Bende o görevi yapmaya en iyi şekilde sürem boyunca devam edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Edirne’de en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim.”

Öte yandan geçen kurultayda 315 oy alan Okan Gaytancıoğlu ,60 kişilik Parti Meclisi listesinde 51. olmuş ancak gençlik kotası yüzünden yedeklere düşmüştü.

PARTİNİN ÜST KADEMELERİNDE BİR TEMSİLİYET YARATAMADIK

Çiğdem Gegeoğlu ise, “Edirne’nin temsili anlamında hep bir sorunumuz var. Ankara’da milletvekilliğini aşıp, partinin üst kademelerinde bir temsiliyet yaratamadık. Bir niyet edelim dedik ve şansımızı denedik. Genel hatlarıyla baktığımız zaman kötü bir oy değil. Bazı genel başkan yardımcılarından bile çok oy almış durumdayız. Neticeye bakarsanız aradığımızı bulamadık. İnşallah bu kurultay tüm ülkemize, Edirne’ye, partimize hayırlı olur. Güzel bir kurultaydı. Demokrasinin olduğu, demokrasinin katlanarak büyüdüğü bir kurultaydı. İki genel başkan adayımız vardı. Kendi içinde çekişmeleri ile kendi içinde güzellikleriyle kurultayımızı bitirdik.” şeklinde konuştu.

ASIL MÜCADELEMİZ ORADA OLACAK

Gegeoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Edirne’de aldığımız oy oranına çok yüksek ama 6 tane kurultay delegemiz var. Adana’nın 30, Urfa’nın 20 civarlarında.  Tabi bu işlere matematik hesabıyla baktığımızda bizim elimiz kolumuz bağlanıyor. Mayıs ayında tüzük kurultayı yapılacağı bahsediliyor. Tüzük kurultayında asıl mücadelenin belirlenmesi gerekiyor. Mayıs ayında yapılacak tüzük kurultayında tüzükteki bazı maddeler ile illerin temsiliyeti ile ilgili bazı değişiklikler için mücadele vermek lazım. Asıl mücadelemiz orada olacak.”