“Büyükşehir Kanunu” uyarınca 2014 yılında belediye vasfından çıkacak olan Paşayiğit Beldesi’nin yeniden köye dönüşmesi yerine Keşan’ın mahallesi olması konusunda geçen ay başlatılan görüşmeler kapsamında, dün toplanan Paşayiğit Belediye Meclisi, Keşan’ın mahallesi olma kararı aldı.

Paşayiğit Belediye Başkanı Mehmet Zeki Engin, konuyla ilgili olarak Medya Keşan’a yaptığı açıklamada, belediye meclisinin dünkü toplantısına, 9 üyeden 8’inin katıldığını ve 1 üyenin “çekimser”, 2 üyenin “hayır” oyu verdiğini, kalan 5 üyenin ise Keşan’ın mahallesi olma konusunda olumlu karar verdiğini söyledi. Engin, “Keşan’ın mahallesi olması konusunda oy çokluğuyla karar verildi.” dedi.

NELER YAŞANDI?

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu” nedeniyle kapatılacak beldeler arasında bulunan Paşayiğit’in, Keşan’ın mahallesi olması yönündeki açıklamaların ardından, geçen ay içerisinde, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Paşayiğit Belediye Başkanı Mehmet Zeki Engin biraraya gelmiş ve Özcan’ın da olumlu görüş bildirmesinin ardından, ilk iş olarak Paşayiğit Belediye Meclisi’nde görüşülmesine karar verilmişti. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Katılmayla ilgili olarak Paşayiğit Belediyesi Meclisi kararının ardından, katılma talebi Keşan Belediyesi’ne gönderilecek. Söz konusu talep Keşan Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Keşan Belediye Meclisi’nin de “kabul” kararı vermesi halinde, bu karar 2014 yılı yerel seçimlerinde devreye girecek ve Paşayiğit’te mahalle muhtarlığı seçimi yapılacak. Keşan Belediye Meclisi’nin red kararı vermesi halinde ise, 2014’te Paşayiğit’te köy muhtarlığı seçimi yapılacak. Her iki halde de, bu tarihe kadar, Paşayiğit Belediye Başkanı görevini sürdürecek.