Paşayiğit Mahallesi’nin Kanalizasyon İnşaatı ve İçme Suyu Şebeke Hattı’nın Temel Atma Töreni dün, gerçekleştirildi. Saat 14.00 sıralarında Paşayiğit Mahallesi’nde, Eski, Belediye Binası yanında hazırlanan alanda gerçekleştirilen tören; Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyeni Osman Coşkun’un sunumunda yapıldı. Törene; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne milletvekilleri; Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, İller Bankası yetkilileri, Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları; Salim Şevik, Cengizhan Aktan, Feyzi Engin, Ayşegül Arslan Aydın, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetin Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, Paşayiğit Mahallesi sakinleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende açış konuşmasını Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan yaptı.

ÖZCAN: verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz

Mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan ve törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Özcan, “Paşayiğit belde belediyesiydi. Nüfusunun azlığından dolayı kapanacak beldeler arasında yer alıyordu. Belde Meclisi Keşan Belediyesi’ne katılma kararı aldı. Biz de tereddüt etmeden katılı kararını onayladık. Nüfus olarak az bir yerdi. Tüm borç geçmişiyle birlikte kabul ettik. Bizden önce Zeki Engin Başkanımın İller Bankası’nda başlattığı projeyi aldık ve geliştirdik ve 2 sene sonra verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. 12 yıldan bu yana belediye başkanlığı yapıyorum. 12 yıldan  bu yana söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik. Allah’a şükür bunu da yerine getiriyoruz. İnşallah kazasız belasız biter.” dedi.

KEŞANLILAR SABIR ETTİLER VE SONUNDA RAHATINA ERDİLER

Modern şehircilikte altyapının çok önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Özcan, “Eğer pis sularınızın gideceği bir şebeke yoksa, düzgün bir içme suyu şebekeniz yoksa kaldırım bile yapmayın derler. Nedeni yapılan güzel yolların altyapı yapılırken bozulacak olmasıdır. Harcanan emek, zaman ve para bu tip bir yatırımda boşa gider. Keşan Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimde kazmadığım sokak ve cadde kalmadı. Ama Keşanlılar sabır ettiler ve sonunda rahatına erdiler. Emin olun devlet hastanesinde doktorluk yaptığım yıllarda bulaşıcı sarılık dediğimiz A tipi hepatitler çok miktarda görülen vakalardı. Sıcak günlere ilerledikçe resmen kolera gördük. Bu bize yakışıyor muydu? Ama Keşan’da altyapıyı bitirdikten sonra bu hastalıkların hepsi kayboldu. Altyapı sağlık için gerekli. Ülke olarak bazı konularda geç kalmışlığımız var. Ülke olarak çok çalışacağız ve bu eksikliklerimizi tamamlayacağız. Belki Paşayiğit’te altyapıyı yaparken bazı duvarları istemeyerek yıkacağız. Yerine biz getireceğiz. Toz da olacak. Paşayiğitliler’e bu sıkıntıları en alt seviyede hissettirmeyi de taahhüt ediyorum. İpsala altyapıda sonra rahatına erecekler. Havsa’da altyapı bitti. Bu tür yer altı hizmetlerinin tamiri bile o belediyenin 3 yıllık bütçesine bedeldir.” şeklinde konuştu.

Ben başkan olarak altyapıya alışığım

Mücavir alanlardan Yayla’da modern bir arıtma tesisinin kısa zaman sonra faaliyete başlayacağını dile getiren Özcan, şunları söyledi: “100 bin nüfusa göre planladığımız DSİ eliyle inşaatı devam eden yaklaşık 20 milyon bedelli Keşan Atık Su Arıtma Tesisi de sonbaharda devreye girecek. Eski Çöplük rehabilitasyonu bitmek üzere. Yeni düzenli bir katı atık bertaraf tesisimize artık çöpler dökülüyor. Ben başkan olarak altyapıya alışığım. Mütevazi de olmayacağım. Cesaretimiz de, ekonomik gücümüz de, tecrübemiz de var. Sizlere kısa sürede kanalizasyon ve içme suyu şebekesi işini bitirip bir an önce yollarınızı ve kaldırımlarınızı dönem sonuna kadar yapmak da boynumun borcu.”     

İLLER BANKASI’NIN KAPISINI EN FAZLA AŞINDIRAN BELEDİYELERDENİZ

2004 yılından bu yana İller Bankası ile hizmet noktasında birliktelikler yaptıklarına vurgu yapan ve belediye olarak İller Bankası’nın kapısını en fazla aşındıran belediyelerden olduklarını anlatan Mehmet Özcan, “İller Bankası’ndan her zaman sıcak yüz gördük. Demek ki bizim de kredibilitemiz varmış. İnşallah Keşan Merkez’deki dev meydan projemizde de kendilerini aramızda görmeyi çok arzu ediyoruz. İl Çevre ve Şehircilik Müdürüme de çok teşekkür ediyorum. Beraber tecrübeler edindik. İçme Suyu ve Kanalizasyon Projemiz mahallemize hayırlı olsun. Daha iyilerini yapmak niyetiyle.” dedi.

PAŞAYİĞİT MUHTARI’NDAN BAŞKAN ÖZCAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Özcan’ın konuşmasından sonra Paşayiğit Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, mahalleye hizmetlerinden dolayı Başkan Özcan’a teşekkür plaketi takdim etti.

BİRCAN: Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği

Özcan’dan sonra kürsüye CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan geldi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Bircan, “Kısa zaman önce katı atık tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. İnşallah bu altyapının da kısa zaman sonra açılışını gerçekleştiririz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini yapan Belediye Başkanımıza herkesin huzurunda çok teşekkür ediyorum.  Sosyal demokrat anlayışın projesi de fikri de her zaman nettir. Hizmetler önce göz boyayarak yapılmaz, hizmetler buradaki gibi önce altyapıdan başlar. Projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

GAYTANCIOĞLU: Sosyal demokrat belediyecilik işte budur

Bircan’ın ardından mikrofona CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu geldi.

Önce insan diyerek yola çıkan, sosyal demokrat belediyeciliğin bir yeni örneğinin daha hayata geçmeye hazırlandığını ifade eden Gaytancıoğlu, “Bugün sağlıklı ve temiz bir içme suyunu nasıl vatandaşlarımıza ulaştıracağımızı, sağlıklı nesillerin nasıl yetişeceğini gösteren bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bu açılışların Keşan’da daha devamı gelecek. Sosyal demokrat belediyecilik işte budur.” dedi.

TORUN: Bir belediye başkanı yapacağı hizmetleri düşünmek zorunda  

Törende son konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı. Bir belediye başkanının yılın 365 günü ilçesini ve yapacağı hizmetleri düşünmek zorunda olduğunu belirten Torun, şunları söyledi: “Belediye başkanlığı öyle bir şey ki yurttaşının doğumundan ölümüne kadar belediye başkanı sorumlu. Belediye başkanı şehriyle yatar, şehriyle kalkar. İlçesinin sorunlarını her zaman yüreğinde taşır. Altyapı yatırımları biraz nankördür. Yapılana kadar rahatsız eder, yapıldıktan sonra da unutulur. İnsan odaklı ve şehrin gelişimi için çok önemli olduğu için önce yapılması gerekir.”

İNSANA YAPILAN YATIRIM ÇOK DEĞERLİ VE KUTSALDIR

Belediyelerin hizmet üretmesinin önünü açan yasaların hızla çıkması gerektiğini vurgulayan Seyit Torun, “İnsana yapılan yatırım çok değerli ve kutsaldır. İnsan odaklı hizmet her zaman kıymetlidir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı her zaman insan odaklıdır, çoğulcudur, demokratiktir. Şehrin önceliklerini belirleyerek, popülizm yapmadan, gerçekten vatandaşın önemli sorunlarını çözmek, sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli düsturu. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Belediyecilikte ilkleri hep biz yaptık. Sosyal demokrat belediyeliği hep birlikte zirveye taşıyacağız. Daha güzel günlerde yeniden buluşmak dileğiyle. Açılışımızda emeği geçen Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum, hizmetin Paşayiğit’e hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Protokol daha sonra açılışın gerçekleştirileceği alana geldi ve kesilen kurbanla birlikte Paşayiğit Kanalizasyon İnşaatı ve İçme Suyu Şebeke Hattı’nın temeli atıldı. Açılıştan sonra katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi. Paşayiğit’teki İçme Suyu Projesi, 1 milyon 48 bin TL, kanalizasyon projesi de 2 milyon 134 bin TL’ye ihale edildi ve her iki projenin de 500 gün içinde tamamlanması planlanıyor.