Paşayiğit Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaya, Karayolları tarafından yapılmakta olan duble yol çalışmaları nedeniyle mezarlıktan 6 mezarın nakledilmesinin istenmesine vatandaşların büyük bir tepki gösterdiğini söyledi ve bu konuda yetkililerden anlayış beklediklerini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak dün saat 12.00 sıralarında Adalı Pasajı’nda bulunan Keşan Muhtarlar Derneği’nde bir basın açıklaması yapan Kaya, Karayollarının yürütmekte olduğu duble yol çalışmaları nedeniyle mezarlığın bir köşesinin daha önceden istimlak edildiğini öğrendik. İstimlak edilen bu alanda 6 mezar bulunuyo. İşi yapan firma ve Karayolları yetkilileri tarafından bu mezarların kaldırılması istendi. Mezar sahibi vatandaşlar bu mezarlarını alıp başka bir yere nakletmek istemiyor. Mezarlarını yerlerinden kıpırdatmayacaklarını gerekirse burada nöbet tutar burayı kazdırmayız diyorlar.” dedi.

KONU ÇOK HASSAS

Konunun çok hassas olduğunu ve mezarlarda yatanların Paşayiğiyt mahallesinden ölen kişiler olduğunu belirten Kaya, “Bu proje müdüründe, inşaat firması yetkililerinin de, Karayolları Genel Müdürü’nün de, daha üst düzey yetkililerin de hepsinin ölmüş aile büyükleri mutlaka vardır.  Bunlar kendilerimi burada yol yapılmak istenen yerde mezarları olan vatandaşların yerine koysunlar ve tepkilerini anlasınlar” diye konuştu.

PROJENİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Duble yolun görünür haliyle çok geniş olduğunu ve mezarlığa çapraz bir şekilde girerek 6 mezar yerine bunların da yarısına kadar girdiğini de kaydeden Kaya, şunları söyledi: “Mahalle halkı olarak işi yürüten firma yetkililerine mezarlık yerinden vazgeçmelerini söyledik. Ancak bize bunun için projenin tamamen değişmesi gerektiğini söyledi.  Gerekirse proje değiştirilsin. Biz biliyoruz ki Keşan’da ne projeler değişti.  Biz Paşayiğit halkı olarak bu 6 mezarın yerinin değiştirilmemesi için yol projesinde ufak bir tadilat yapılmasını istiyoruz. Hem yol hem de yolun karşı tarafı da çok geniş. Vatandaşlar bu konuda çok tedirgin.  Dün bütün gün mahallede konuşulan bütün konu bu oldu. Basına gidelim, televizyona çıkalım denildi.” 

MANEVİ DUYGULARIN ÖN PLANA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ

Açıklamasının sonunda yetkililere seslenen ve ellerini vicdanlarına koymalarını isteyen Kaya,Karayolları, yol çalışması diyerek Paşayiğit’ten birçok yer aldı.  Bu konuda en ufak bir sıkıntı yaşanmadı. İstimlak ettiler ve vatandaşın parasını ödediler.  Hiç kimseden en ufak bir ses seda çıkmadı.  Ama konu mezarlık olunca vatandaşlar çok tedirgin.  Yıllar önce ölmüş akrabalarının mezarlarını kazıp başka yere taşımak istemiyorlar. Biz bu konuda tüm ilgililerin manevi duygularının ön plana çıkmasını istiyoruz.” diye konuştu.