Paşayiğit Belediye Başkanı M. Zeki Engin, dün Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri’yi makamında ziyaret ederek 9 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan Yağmur Duası’na davet etti. Engin ayrıca Müftü Yeniçeri’den beldelerindeki Büyük Cami’ye kadrolu imam isteğinde de bulundu.

Dün saat 14.00 sıralarında gerçekleştirilen ziyarete Paşayiğit Büyük Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Üyesi Ahmet Sürücü de katıldı. Ziyaret ile ilgili olarak bilgi veren Engin, Dernek tarafından 9 Haziran 2013 tarihinde Paşayiğit’te gerçekleştirilecek olan Yağmur Duası için Yeniçeri’yi davet etti. M. Zeki Engin, Süleyman Yeniçeri’nin yanısıra, basın aracılığı ile de civar köy ve beldeleri ve Keşan’daki vatandaşları da Yağmur Duası’na davet etti.

ENGİN: BELDEMİZE KADROLU İMAM İSTİYORUZ

 Daha sonra Paşayiğit Beldesi’ndeki Büyük Cami’nin imam sıkıntısı çektiğini dile getiren M. Zeki Engin, görevlendirme ile görev yapan imamın sadece Cuma günleri ve Kandil günlerinde Paşayiğit’e geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Paşayiğit halkı artık kalıcı bir imam istiyor. Cemaat, camiye girdiğinde imamı da camide görmek istiyor. Beldemizdeki camide herhangi bir sorun yok. Beldemizi tercih edecek imam, hem cami, hem de lojman anlamında hiçbir sıkıntı çekmeyecek. Ayrıca, Beldemiz yol üzerinde olduğu için gerek Edirne istikametinden, gerekse de Çanakkale istikametinden seyahat edenler, ibadetlerini bizim camimizde yapıyor. Beldemize gelecek olan imamın başımızın üstünde yeri var.”  

YENİÇERİ: PAŞAYİĞİT İÇİN BİR BAŞVURU YOK

Müftü Yeniçeri de bu konuda yaptığı açıklamada Paşayiğit Beldesi’ndeki camiye görevlendirme ile bir imam gönderdiklerini belirterek, “Bu konuyla ilgili müracaatları değerlendireceğiz. İmam arkadaşlarımızdan Paşayiğit için henüz müracaat olmadı. Fakat olduğunda değerlendireceğiz. İnşallah bu yaz bir talep olur.” diye konuştu.