HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Pazaryeriyle ilgili koronavirüs salgını sonrası alınacak tedbirler, dün Keşan Kaymakamlığı'nda Kaymakam Nuri Özder başkanlığında, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve esnaf odası başkanlarının katıldığı toplantıda görüşüldü. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve esnaf odası başkanları bir açıklama yaptı.

PAZARYERİNDE TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şehirdeki halk pazarının bugün kontrollü şekilde kurulacağını belirterek, "Esnafımız da kendi önemlerini alacak. Tek dileğimiz vatandaşın pazaryerinde sosyal mesafeyi koruması. Pazaryerine çıkacak vatandaşlarımızın sosyal mesafe bırakarak alışveriş yapmasını istiyoruz. Kalabalık yerlere girmemelerini istiyoruz. Mecburen pazaryerini açıyoruz. Pazarcımız kendi önlemini alacak. Eldivenini, maskesini takacak. Tezgahlar arası mesafeyi de koruyacak. Yarın pazar kurulunca hep beraber tabloyu göreceğiz. Pazaryerinde tüm Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz." dedi.

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman da, alınacak tedbirlere hem esnaf hem de halkın uyması gerektiğini ifade ederek, "Gelen vatandaşta bu konuda bilinçli olmalı. Para alışverişinde kesinlikle yakın temas halinde olmasınlar. Sosyal mesafeyi mutlaka korumalılar. Esnafımız da gelen görevliye kesinlikle zorluk çıkarmadan kuralları uygulamalıdır. Özellikle giyim pazarında orta alanların boş olmasına dikkat edeceğiz. Nasıl sağlık çalışanlarımızı başarılarından dolayı alkışlıyorsak, kendimizi de alkışlar hale gelmeliyiz." diye konuştu.

Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aldanmaz da, bugün kurulacak halk pazarının hem şehre hem de ülkeye örnek olacak bir pazar olması gerektiğini altını çizdi.