Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında kabul ettiği gazetecilerin geçen haftanın  gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Keşan’da yaşayan 11 Kıbrıs Gazisi’ni 4 günlük bir tur ile önümüzdeki pazartesi günü Kıbrıs’a göndereceklerini bildiren Özcan, pazaryerindeki esnafın geçici dükkanlara taşınması sürecinin daha sancılı olacağını sandığını ancak beklediğinden daha kolay bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

BAKAN’IN TOPLANTISINDA SÖZ VERİLMEMESİ KONUSUNDA POLEMİĞE GİRMEM

İlk olarak "Bölge Sorun ve Çözüm Önerileri" toplantısında kendisine söz verilmemesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Özcan, “Bu düzenlemeyi yapan ben değilim. Ev sahibi olan gayet açık bir şekilde belli. Bana toplantı bir gece önceden söylendi. İlimizden bir vekilimiz bakan olmuş. Bu tür toplantılar umarım faydalı olur. Sonuçta ortada bir iktidar var. Bildiğim kadarıyla iyi niyetli yaklaşımları var. Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum.” dedi.

11 GAZİMİZİ KIBRIS’A GÖNDERİYORUZ

Konuşmasını 11 Kıbrıs Gazisi’ni, Kıbrıs’a götüreceklerini ifade ederek sürdüren Özcan, “Daha önce bu konuda bir toplantı yapmıştım. Gazilerimizi bir tur ile 4 günlüğüne Kıbrıs’a göndereceğiz. Gezecekleri askeri noktaları kendileri belirleyecekler. Pazartesi günü yola çıkacaklar” dedi.

HAFTANIN 2 GÜNÜ 2 YERDE SEMT PAZARI KURULACAK

Gündemde olan semt pazarları kurulması ile ilgili olarak da bilgi veren Başkan Özcan, şunları  söyledi:“Semt pazarlarının kurulmasıyla ilgili şartlar olgunlaştı. Salı ve perşembe olmak üzere haftanın 2 günü 2 noktada pazar kurmayı düşünüyorduk. Arkadaşlarımız odalar ile görüştü. Odalar da olumlu bakıyor. Bu hafta içerisinde kaç esnafın tezgah açacağı konusu da netleşecektir.”  

ESNAF GEÇİCİ DÜKKANLARIN MALİYETİNİN YARISINI 5 TAKSİTTE ÖDEYECEK

Sözlerinin sonunda esnafın pazaryerini boşaltması konusuna değinen Mehmet Özcan,“Çok güzel bir geçiş oldu. Esnafın geçici dükkanlarına taşınmasıyla ilgili olarak hep birlikte güzel bir çalışma yaptık. Taşınmalar şu anda devam etmekte. Biz esnafımıza sırtımıza dönmedik. Yaptığımız dükkanların yarı maliyetini almak ve geri kalanı 5 taksitle almak şartıyla yerlerine geçirttik. Herkeste de büyük bir heyecan var. Bu olayın hayal olmaktan öte olduğunu herkes gördü. Büyük bir çalışma ve işin önemini esnafımız da anladı. Ben daha fazla sıkıntı çekeriz diye düşünürken, geçiş sürecini atlattık. Pazaryeri projesinde belediye ve esnafımız olarak ortak akılda buluştuk. Bu durum Keşan’da ortak aklın net bir örneğidir” diye konuştu.