HABER MERKEZİ

Daha önce Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın katıldığı, 15 Nisan 2018 Pazar günü Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası üyeleri ile bir araya gelerek sorunların görüşüldüğü toplantıda dile getirilen konular bildirgede yerini alırken;  17. Maddede yer alan “Cumartesi akşamı pazar bitiminde yerinde çöp bırakan esnafa yer açtırmama dahil cezai işlem uygulanacaktır”  ifadesiyle yıllardır Cumartesi günlerinin kabusu olan pazaryerindeki çöp görüntülerinin önlenmesi amaçlanıyor. Bildirge ile ilgili maddeler ise şöyle:

“1. Bütün tezgah açan esnaflar 01.06.2018 cuma günü mesai saati bitimine kadar odaya 2 adet vesikalık fotoğraf getirmesi pazaryeri kimlik kartları için önemli olduğundan önemle duyurulur. 

2.  Pazaryeri esnaf kimlik kartı dağıtımı kartı yapılacaktır. 

3. Vergi kaydı olmayıp tezgah açan esnafa 30 gün süre verilmesi ve süresi içerisinde gerekli evrakları getirmeyen esnafın yerlerinin iptal edilip cezai işlem uygulanmasına. 

4. Belediyede kurulmakta olan pazar yeri komisyonuna odadan oda başkanının katılması sağlanmıştır. 

5. İstanbul, Çorlu, Lüleburgaz vb gibi yerlerden gelip de gelen yabancıya yerlerini kiraya veren esnafımızın tespit edilip ikaz edilmesine ikazlara uymayan esnafın yerinin iptaline ve cezai işlem uygulanmasına. 

6. Cumartesi pazarındaki odamıza kayıtlı ve diğer esnaf odalarına kayıtlı esnafların yerlerinin güncellenmesi. 

7. İşporta diye adlandırılan küçük esnafın tespitine işporta adı altında büyük tezgah açıp haksız rekabete neden olan esnafın kaldırılıp cezai işlem uygulanmasına. 

8. Esnafımızın gitmediği pazarlardan gelen yabancı esnafın tespit edilip yerlerinin iptaline. 

9. esnaflar arasında pazar yeri devri yapılırken odamızdan görüş alınmasına ve devir ücretinin % 50 si kadar yeri devir alan kişiden odamıza bağış yapması. 

10. 31.12.2017 tarihinden sonra Keşan’da yabancı esnaf diye adlandırılan gurupta yer alan esnaf Keşan’da oda kaydı yaptırsa dahi yer verilmemesine.

11. Keşan esnafı için tezgah yerini satan esnaf isim hakkını da sattığından dolayı bundan sonra açık veya kapalı pazar yerlerinden yer talebinde bulunmaması. 

12. Yabancı esnaf için 04.02.2018 tarihinden itibaren yer talebinde bulunan esnafın dilekçelerinin kabul edilmemesine. 

13. Yabancı esnaf diye adlandırdığımız (Malkara, Şarköy, Uzunköprü, İpsala, Gelibolu, Tekirdağ, Çorlu, Babaeski, Kırklareli, Edirne ) yerleri olan esnafın üçüncü kişiye devir hakkı kapanması. 

14. Pazaryeri düzenlemesinde çizilen çizgilere esnafın riayet etmesi aksi takdirde uyarı yapılıp ihlale devam eden esnafa cezai işlem uygulanmasına. 

15. Cumartesi pazarında 3 hafta süre ile yerlerini açmayan esnafın yerlerinin iptaline. 

16. Giyim pazarı içerisinde balık satışı yapan ve kokoreç satan arabaların pazarın içerisinden çıkartılıp başka yer gösterilmesi. 

17. Cumartesi akşamı pazar bitiminde yerinde çöp bırakan esnafa yer açtırmama dahil cezai işlem uygulanacaktır. 

18.  Güncellenen telefon numaralarınızı lütfen odamıza bildiriniz. 

Oda iletişim 284 714 03 79 mesai, saatleri hafta içi sabah 08.30 / 17.00’dir. Başkan tel 536 518 30 96.”