Her kadın, cildinin güzelliği, pürüzsüzlüğü ile oldukça ilgilidir. Bunun için birçok yol dener. Bakımlı ve pürüzsüz, canlı ve parlak bir cilt için peeling yapmak oldukça önemlidir. Böylece cilt, ölü hücrelerinden kurtulur ve doğal görünüm kazanmaya başlar. Piyasada birçok bulunan pahalı ürünlerin yanı sıra evde doğal peeling nasıl yapılır konusunda birçok alternatifi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Böylece piyasadaki ürünlere fazla para dökmemiş olur hem de daha doğal yollardan cildinizin bakımını yaparsınız.

Peeling nasıl yapılır?

·        Yüz peelingi için uygulama en ideal uyumadan önce yapılmalıdır.

·        Yüzünüzü iyice temizledikten sonra hazırladığınız peelingi ya da piyasada hazır bulunan peelingi 2-3 dakika yüzünüze masaj şeklinde uygulayın.

·        Masaj işlemi bittikten sonra cildinizi ılık su ile temizleyin.

·        Peeling sonrası yüzünüze besleyici krem ya da maske sürerek cildinizin dinlenmesini sağlayın.

Peeling yaparken hassas ve sivilceli cildiniz varsa daha dikkatli davranmalısınız. Peeling uygulaması böyle ciltlerde haftada sadece bir kere yapılmalıdır. Peeling yaptığınızda cildinizde az miktarda kızarıklık oluşabilir. Kısa sürede geçmeyen kızarıklıklar oluşursa kullandığınız peeling ürününün cildinize uyum sağlamadığını anlayabilirsiniz. Bu yüzden doğal peeling kullanma yollarına giderek cildinize daha hassas davranabilirsiniz. Kaynak: http://www.peeling.gen.tr/