AYŞİN SEÇİL GEZER

Moderatörlüğünü Cavit Deniz ve Nilüfer Erk Oğuz’un yaptığı program, saat 13.30 sıralarında başladı.

Pekcanlı, programda; Alpullu Şeker Fabrikası, belediye başkanlarının ön seçimlere müdahil olması, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytanıoğlu’na parti meclisinde destek verilip-verilmediği, Trakya’ya yeterli yatırımın yapılıp-yapılmadığı, belediye başkan yardımcılarının maaşları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Pekcanlı, şunları söyledi: “Alpullu Şeker Fabrikası’nın yeri çok farklıdır. Bu fabrikada bir imalat değil; orada bir tarih yatmaktadır. Burada Atatürk’ün odası bulunmaktadır. CHP olarak biz özelleştirmeye karşıyız. AKP döneminde ülkemizde özelleştirilmeyen bir şey kalmadı. Cumhuriyet kazanımlarının hepsi satılıyor. Bizim amacımız satışa çıkartılan 14 fabrikanın satılmaması için mücadele ediyoruz. Eğer AKP hükümeti satış konusunda geri atmaması durumunda, devreye CHP’li belediyeler girerek, buralara sahip çıkacaktır. CHP’li belediyeler, Ata yadigarına sahip çıkmak ve bölge çiftçiliğini kalkındırma adına yapılan güzel bir çalışmadır.”

CHP’Lİ BELEDİYELER SAHİPSİZ BIRAKMAYACAKTIR

Fevzi Pekcanlı, sözlerine şöyle devam etti: “Trakya Birlik bölgenin en büyük birliklerinden biridir ve yaşanan duruma neden el atmıyor? Başındaki yönetim kurulu başkanı AK Parti Milletvekili Rafet Sezen’den dolayı mı el atılmıyor? Çiftçiyle iç içe olan Trakya Birlik satın alarak burayı işletebilir. Bu sadece benim bir önerimdir. AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, keşke Trakya çiftçisinin yüzünü güldürecek projelere imza atsaydı. CHP’li belediyeler bu konuda gerekli adımları atarak buraları sahipsiz bırakmayacaktır.”

MİLLETVEKİLLERİMİZİN ALDIĞI KARARA DESTEK ÇIKTIK

 “Alpullu Şeker Fabrikası’nın satılması konusunda ilk protesto eylemi yapacağını İYİ Parti duyurdu. Daha sonra CHP’de, İYİ Parti’den 1 gün öncesine eylem kararı aldı. CHP gündemi geriden mi takip ediyor yoksa eylem kararı kamuoyuna geç mi açıklandı?” şeklindeki soruya cevap veren Pekcanlı şunları söyledi: “Biz Trakya olarak böyle bir etkinlik yapmayı düşünüyorduk. Ancak bunun temelini Trakya milletvekilleri attı. Bu işe öncü olanlardan birisi Okan Gaytancıoğlu’dur. Biz hemen karar alıp uygulayan bir partiyiz. Biz milletvekillerimizin aldığı karara destek çıktık. Aynı zamana denk gelmemesi için 1 gün önce yapma kararı aldık.”

VEKİLLERİM İL KONGRESİNDE BANA KARŞI OLDUKLARINI AÇIK ŞEKİLDE DİLE GETİRMİŞLERDİ

 “CHP’nin son kurultayında, parti meclisi seçimlerinde Edirneli delegeler 11 no’lu sandıkta oy kullandı. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na 3 oy çıktı. Okan Gaytancıoğlu, daha önceki seçimlerde de parti meclisine girememişti. Peki Edirne’de birlik ve beraberlikten bahsetmek mümkün müdür?” şeklindeki soruya da, cevap veren Fevzi Pekcanlı sözlerine şöyle devam etti: “Bende o sandıkta oy kullandım. Sonuçta burada AKP ya da MHP’ye karşı bir mücadele değil, parti içi bir yarış söz konusudur. Sayın vekillerim il kongresinde bana karşı olduklarını açık şekilde dile getirmişlerdi. Biz örgüt olarak 3 il birlikte aldığımız kararın arkasında durduk. Burada Okan beye oy çıkmış ama çıkmayabilirdi. Ben il kongresinde kimseye ‘bana neden oy vermediniz?’ şeklinde tepkide bulunmadım. Herkes örgütün verdiği karara saygı duymalı.”

BUNLAR SİYASETİN DOĞASINDADIR

Belediye başkanlarının ön seçimlere müdahil olması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Pekcanlı, “Belediye başkanları da bu partinin bir üyesidir ve onları partinin dışına itemeyiz. Belediye başkanlıkları da belli bir güçtür, il başkanlıkları da bir güçtür. Ön seçimlerde herkes bir taraftır. Kimse tarafsızım diyemez. Belki bende ilerleyen zamanda ön seçime gireceğim. Bende mevcut güçleri yanımda görmek isteyeceğim. Bunlar siyasetin doğasındadır. Benim hedefim 2019 yılı seçimlerine partimi götürmektir. Zaten ‘ben adayım’ demekle de bir şey olmuyor. Süreç sizi oraya getirir. Çiğdem hanım, mevcut vekillerimiz ya da ben aday olabilirim.” şeklinde konuştu.

YETERLİ HİZMET ALINAMIYOR

Fevzi Pekcanlı, “Trakya yeterli yatırımı alabiliyor mu? Trakya üvey evlat muamelesi mi görüyor?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Enez’e 10 yataklı Devlet Hastanesi yapılması için ihale yapılmış. Enez yaz mevsiminde en yoğun ilçelerden biridir. Yaz mevsiminde nüfus 100 bini geçiyor. Bu ilçe için yeterli olmaz. Yıllardır çözülemeyen Enez-Keşan yolu var. Bu da hükümetin Edirne’ye bakışının bir göstergesidir. Sağlık ve tarım anlamında yeterli hizmet alınamıyor.”

TEMEL ATILACAK

 “Edirne Belediyesi altyapı yapılıp-yapılmaması konusunda referandum düzenledi ve yüzde 98 oranında ‘evet’ oyu vererek, yapılmasını istedi. Projede durum nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Pekcanlı sözlerine şöyle devam etti: “Mart ayının sonunda temel atılacak. Keşanlılar bu konuda çalışmaları bitirdi. Edirne’de 60-70 yıllık borulardan ötürü insanlar su içemiyor. Biz halka anlatmak için böyle bir referandum yapma kararı aldık. Halkımıza da anlattık.”

ESNAFIMIZ VE VATANDAŞIMIZ KAZANIR

 “Keşan Belediyesi tarafından birçok proje yapıldı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruya cevap veren Fevzi Pekcanlı şunları söyledi: “Şehrin ortasına devasa bir yatırım yapıldı. İnşallah bütün dükkanlar dolar. Esnafımız ve vatandaşımız da kazanır.”

SİYASET YAPIYORSAK, KAMU VİCDANIYLA HAREKET ETMEMİZ LAZIM

 “Keşan’da son günlerde, belediye başkan yardımcılarının aldıkları maaşlar gündem oldu. İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, maaşları etik bulmadığını ifade etti. Ardından belediye başkan yardımcısı Cengizhan Aktan açıklamalarda bulundu. Peki, basın önünde bu açıklamaları etik buluyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Pekcanlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Konuşulan rakamları tam bilmiyorum. Belediye başkanlarımızın ne kadar maaş aldıklarını biliyorum. Çünkü parti binası satın aldık ve belli bir zaman maaşlarını bağışladılar. Siyasi başkan yardımcılarının mesaisi olmaz. Ben para almaları konusuna çok eleştirel boyutta bakmıyorum. Ama biz siyaset yapıyorsak, kamu vicdanıyla hareket etmemiz lazım. Bin 600 lira asgari ücret alınan bir yerde çok afaki rakamların tartışılmasını parti adına doğru bulmuyorum.”

Fevzi Pekcanlı, 2019 yılı seçimlerinin önemi, seçim ittifakı, Edirne ve bölgeyle ilgili düşüncelerini aktardı.