Keşan Merkez Postanesi’ne bağlı olarak her yıl yaz sezonu boyunca Erikli Sahili’nde hizmet veren Erikli Sahil Postanesi’nin bu yıl personel yokluğu nedeniyle hizmet vermeyeceği öğrenildi.

Tam 25 yıldır her yaz sezonunda Erikli Sahili’ndeki vatandaşlara hizmet veren postane hâlâ açılamadı. Daha önceki yıllarda en geç Mayıs ayının son haftasında açılan ve vatandaşlara hizmet vermeye başlayan postane ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre, Keşan Merkez PTT Müdürlüğü, Edirne’deki Başmüdürlükten Erikli Sahil Postanesi’nin açılması için geçici de olsa bir personel görevlendirilmesini istedi. Ancak aradan geçen uzun bir süreye rağmen olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Bunun sonucunda da Erikli Sahil Postanesi’nin bu sezon kapalı kalması söz konusu oldu. Personel yokluğu nedeniyle ortaya çıkan sorunun ihaleye çıkarılarak acente yöntemiyle işletilmesinin gündeme gelebileceği, ancak bu yönde de bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadığı öğrenildi.

Erikli Sahili’ndeki postanenin açılmamasının, yaz sezonunda nüfusu 70-80 bin kişiyi bulan yazlıkçıları zor duruma düşüreceği dile getiriliyor.