Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba, 6736 Sayılı kanun kapsamında Borçlarını Yapılandıran ve yapılandırma sırasında peşin ödeme seçeneğini seçen mükelleflerin ödeme süresinin uzatıldığını bildirdi. Buna göre peşin ödeme seçeneğini seçen mükellefler, 31 Aralık 2016 tarihine kadar ödemelerini yapabilecekler.

6736 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran kişilerin, ilk ödeme ve peşin ödeme tarihi 30 Kasım 2016 Çarşamba günü yapıldığını dile getiren Kaba, “Yapılandırmadan yararlanıp 30 Kasım tarihinde taksit ödemesini unutan veya teknik nedenlerle ödeyemeyen mükelleflerin olduğu ve bu yüzden mağduriyetler oldu. Mağduriyetlerin giderilmesi için kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ve yapılandırma sırasında peşin ödeme seçeneğini seçen mükelleflerin ödeme süresi, 6736 Sayılı kanunun Ortak hükümler başlıklı 10. maddesinin 6 numaralı bendi ne göre ‘Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisi süresinde ödenmek koşuluyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar’ maddesi gereğince uzatıldı. Peşin ödeme seçeneğini seçip 31 Aralık 2016 tarihine kadar ödeme yapmayı düşünenler herhangi bir yere bir başvuru yapmadan vergi dairesi veznelerinden, anlaşmalı bankalardan ve de internet üzerinden yatırılabilir. Ödemelerinizi gerçekleştirmek için son günü beklemeden ödeme yapmanız sizin yararınıza olacaktır.” dedi.

KEŞAN VERGİ DAİRESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ

6736 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran kişiler tarafından Vergi Dairelerinde yoğunluk yaşandığını ifade eden Kaba, şunları söyledi: “30 Kasım 2016 Çarşamba günü gece yarısına kadar 5 vezne ile hizmet verdiler. Keşan Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner’i ve Keşan Vergi Dairesi çalışanlarına MMMBD Keşan Şubesi Başkanı olarak vatandaşlar adına teşekkür ederim. Keşan halkına da yapılandırmaya karşı gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ederim.”