CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri Abdülaziz Çıkıkçı ve Sebahattin Karaman, 28 Aralık 2013 Cumartesi günü Pırnar Köyü’ne giderek, kilit taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

MUHTAR DURGUN: YETER Kİ TAŞ GÖNDERSİNLER, DÖŞEMESİ BİZDEN

 

Saat 15.00 sıralarında köye gelen meclis üyelerini Köy Muhtarı Nevzat Durgun ve vatandaşlar karşıladı.

Köy muhtarlığının maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle imece usulü taş döşeme çalışmalarını kendilerinin yaptığını dile getiren Pırnar Köyü Muhtarı Nevzat Durgun, “Çalışmalara bugün başladık, iki gün içerisinde biter. 2 bin metrekare taş geldi. Ancak en az 2 bin metrekare daha taş ihtiyacımız var. Taş göndersinler yeter ki, döşemesi bizden. dedi.

ÇIKIKÇI: KEŞAN’A 32 BİN METREKARE PARKE TAŞI GELDİ

Çıkıkçı da Keşan'a 32 bin metrekare kilit taşı geldiğini ve bunun 2 bin metrekaresinin Pırnar Köyüne gönderildiğini belirterek, “Şu anda köylerin birçoğunda taş döşeme çalışmaları sürüyor. Bazıları başlamak üzere, bazı köylerimizde taşın yeterli olmadığı yerler var. Bu çalışmaları yakından takip ederek eksik köylerimize taş takviyesi yapmak için ilerki günlerde çalışmalarda bulunacağız. Şu anda Pırnar’a gelmemizin nedeni, taşları döşeyen köylülerimize ‘kolay gelsin’ demekti. Pırnar, bizim sevdiğimiz, çalışkan köylerden bir tanesidir. Yok olmak üzere olan imece sistemini, çok iyi bir şekilde sürdürmeye çalışan köylerimizden birisidir Kendilerini bu konuda kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Pırnarköy'deki imece yöntemiyle yapılan taş döşeme çalışmalarına, çocukların da katıldığı görüldü.