Pırnar Köyü Muhtarı Nevzat Durgun, bir süreden beri tarlalara zarar veren yaban domuzlarından şikayetçi olduğunu söyledi.

Durgun, konuyla ilgili olarak dün Keşan Muhtarlar Derneği’nde gazetecilere yaptığı değerlendirmede, yaban domuzlarının ayçiçeği ve mısır tarlalarına büyük ölçüde zarar verdiğini belirterek, köylülerin tarlalarını korumak için silahla nöbet beklediğini söyledi. Nevzat Durgun şöyle dedi: “Yaban domuzlarının gerçekten zararları çok büyük. Ayçiçekleri binbir zorlukla ekilip yetiştiriliyor ama domuzlar girdiği zaman alınan verim yarıdan fazla düşüyor. Hele ki bunlar bir de sürü halinde tarlalara girdikleri zaman hiçbir şekilde verim alınamıyor. Mesela benim 7 dönüm tarlamın 4 dönümü gitti. Akşamüzeri yemeğini yiyen tarlasına nöbete çıkıyor. Bir arkadaş yemeğini yiyene kadar domuzlar tarlasını çoktan basmış. Kovaladığınız zaman onlar kaçarken bile belli bir zarara uğruyorsunuz.”

SÜREK AVINA DA KARŞI

Yaban domuzlarının tarlalardan uzaklaştırılması için sürek avı düzenlenmesini doğru bulmadığını da ifade eden Durgun, “Sürek avı yapılmış olsa dahi en fazla belirli bir bölgeden yok edilir. Daha sonra başka bir yere giderler. Bu sefer bana değil de komşuma zarar vermiş olur. Belki bu yöntemle geçici de olsa uzaklaştırılabilirler. Ayrıca sürek avında da birçok avcı tarlaların içerisine girerek az da olsa yine zarar veriyor.” dedi.