HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Yüzme suyu takip sisteminde Mecidiye, Sazlıdere, Gökçetepe ve Enez'e bağlı Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe sahillerinin su kalite değerlerinin 'iyi' olduğu, Erikli, Yayla ve Enez Altınkum plajının ise 'orta' kalitede olduğu bilgilerine yer verildi. 

Sağlık Bakanlığı, otel ve plajların 'Yüzme suyu takip sistemi' ile takip edildiği, vatandaşların gidecekleri plajın sağlık yönünden risk taşıyıp taşımadığını öğrenilebileceği sistem hizmete girdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, vatandaşların kalacağı otel ve plajının sağlık yönünden risk taşıyıp taşımadığını, "https://yuzme.saglik.gov.tr/" internet adresine girerek bilgi edinebilecekleri kaydedildi. Söz konusu internet sitesinde tesis adresleri, tesise ait teknik bilgiler, yıllara göre kalite sınıflandırma bilgileri, plaj ismi ve plaj özelliklerine göre arama yapılabiliyor, otel isim ve konumuna göre arama yapılarak yüzme suyunun analiz sonuçları bilgilerine ulaşılabiliyor.

Öte yandan 35 ildeki plajlarda yüzme suyu izleme çalışmaları da yapılıyor. Sahillerdeki deniz suyundan numuneler alınarak, laboratuarlarda tahlil ediliyor. Yüzme suyu takip sisteminde Mecidiye, Sazlıdere, Gökçetepe ve Enez'e bağlı Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe sahillerinin su kalite değerlerinin 'iyi' olduğu, Erikli, Yayla ve Enez Altınkum plajının ise 'orta' kalitede olduğu bilgilerine yer verildi.