Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarının son günlerde artış göstermesi nedeniyle, dün bir basın toplantısı düzenleyerek vatandaşları bir kez daha uyardı.

Son bir hafta içerisinde toplam 5 dolandırıcılık olayı yaşandığının altını çizen Yıldız, mağdurların çeşitli meslek gruplarından olduğunu ve içlerinden birinin ise ikinci kez aynı şekilde dolandırıldığını söyledi. Özellikle önce ev telefonundan aranan mağdurların, karşısındaki kişinin, kendisini polis ya da savcı olarak tanıttıktan sonra, ev telefonlarını öğrendiklerini ve çeşitli bahanelerle, nakit ya da mal varlıklarını sattırdıktan sonra, cep telefonunu sürekli açık tutarak, bazı banka şubelerine yönlendirdiklerini ve paraları da daha önceden çıkartılmış kredi kartı hesaplarına yatırmalarını sağladıklarını ifade eden Ahmet Yıldız, vatandaşların bu tip şahıslara aldanmamaları gerektiğini bir kez daha vurguladı. Polis ya da savcının, vatandaşlardan asla telefonla para istemeyeceğinin de altını çizen Yıldız, son bir hafta içerisinde yaşanan olayları şöyle sıraladı:

“10 Aralık 2013 Salı günü G.K.D isimli şahsın 14 bin TL’si, 11 Aralık 2013 Çarşamba günü, M.G. isimli şahsın 11 bin TL’si, 16 Aralık 2013 Pazartesi günü C.D. isimli şahsın bin 900 TL’si, 17 Aralık 2013 Salı günü M.K. adlı şahsın 5 bin 200 TL’si ve T.Y. isimli şahsın da 15 bin 980 TL’si telefon dolandırıcılığı yoluyla gasp edildi. Bunlar arasındaki C.G. isimli şahıs 6 ay önce yine aynı şekilde dolandırılmıştı. Keşan halkının bu konuda duyarlı olması çok önemli. Bir kez daha söylüyorum. Polis ya da savcı, vatandaşlardan asla telefonla para istemez. Bu konuda dikkatli olunması çok önemli. Vatandaşlarımız asla bu tip dolandırıcılara kanmasınlar.”

Ahmet Yıldız, vatandaşların uyarılması için şehrin ana cadde ve sokaklarındaki işyerleriyle bankalardaki otomatik para çekme makinelerinin olduğu yerlere uyarıcı broşürlerin asıldığını, İsmet İnönü Caddesi’ne bir afişin asılacağını, basın ve yerel radyoda vatandaşın uyarılacağını sözlerine ekledi.

Emniyet Müdürü Yıldız’ın bu açıklamayı yapmasından kısa süre sonra, aynı şekilde dolandırılmak istenen bir vatandaşın 5 bin TL’si polisin duyarlılığı sayesinde önlendi.