Keşan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda dün saat 11.30’da 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adını taşıyan fen laboratuarı açıldı. Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Laboratuarı’nın açılışına Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan bu fen laboratuarının açılışında emeği geçen herkese öğretmen, öğrenci ve veliler adına teşekkür etti.

YENİ AZİZ SANCAR’LAR YETİŞTİRECEĞİZ

Erarslan’dan sonra konuşma yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan şunları söyledi: “Biz her zaman için şunun üzerinde duruyoruz. Öğrencilerimizin ileride çok iyi yerlerde olmaları açısından her türlü fiziki mekânların arttırılmasından yanayız. Okullarımızda bulunan bu tarz yerlerin iyileştirilmesi ve arttırılması öncelikli hedeflerimizdendir. Bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Keşan’da da bu tür adımlar artarak devam edecektir. Keşan’da bulunan eski sağlık meslek lisesi binasının durumunu uzun süredir takip ediyoruz. Konuyu il özel idareye sevk ettik biz her türlü çalışmamızı tamamladık. Ayrıca 4 katlı yaratıcı zihinler bilim atölyesi projesi de var. Bu konuyla ilgili de çalışmalarımız var. Bu da Keşan’a bir katma değer getirecektir. Prof Dr. Aziz Sancar’ın adının burada yaşamasını anlamlı buluyoruz. İnşallah yeni Aziz Sancar’lar yetiştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de Aziz Sancar’ın öğrencilerimize örnek olması gerektiğini aktararak katkısı olan herkese teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. Kurdelenin kesilmesinin ardından protokol üyeleri katılımcılarla beraber “Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Laboratuarı” gezdi. Okulda görevli öğretmen katılımcılara laboratuar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Etkinlik toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.